OPERACIJA?

Bijesni 50 Cent tužio plastičnu kirurginju s Floride: ‘Laže, nisam povećavao penis!‘

Rekao je da su kirurginja i njezini suradnici svjesni da on nikada nije bio podvrgnut nikakvoj vrsti operacije u klinici

50 Cent

 Roberto Finizio/Nurphoto Via Afp

Američki reper 50 Cent tužio je plastičnu kirurginju s Floride za koju tvrdi da je koristila njihovu zajedničku fotografiju kako bi lažno prikazala da se on podvrgnuo operaciji penisa u njezinoj klinici, piše Daily Mail.

Prema sudskoj dokumentaciji, 47-godišnji reper tužio je plastičnu kirurginju Angelu Kogan i njezine tvrtke, Perfection Plastic Surgery i MedSpa. Ispričao je da su se prvotno fotografirali u veljači 2020., kada je isprva mislio da je Kogan njegova obožavateljica, ali ona je od tada nastavila koristiti spornu fotografiju na društvenim mrežama u korist svog posla. Popularni reper tvrdi da je situacija poprimila skroz novi oblik kada je The Shade Room u kolovozu napravio priču o muškarcima koji su podvrgnuti zahvatima za "unaprjeđenje penisa", a u sklopu te priče koristili su fotografiju repera i plastične kirurginje.

50 Cent je rekao da su Kogan i njezini suradnici svjesni da on nikada nije bio podvrgnut nikakvoj vrsti operacije u klinici, te želi da prestanu koristiti fotografiju pod svim okolnostima. Također je dodao da mu tematika koju sugerira sporna fotografija profesionalno šteti te da plastična kirurginja zlorabi njegov lik i djelo. Osim toga, 50 Cent, čije je pravo ime Curtis Jackson III, također traži financijsku odštetu od Kogan zbog objave fotografije.

image

50 Cent i kirurginja

Screenshot/instagram/

U ponedjeljak je savezni sudac odbio odbaciti reperovu tužbu, odlučivši da on možda ipak iznosi valjane činjenice, unatoč pokušaju Angele Kogan da se slučaj odbaci te njezinu poricanju svih optužbi. Sudac Robert N. Scola Jr. rekao je da su navodi tužbe dovoljno jaki da se nastavi sa slučajem. Kogan pak tvrdi da fotografijom s Instagrama samo zahvaljuje glazbeniku što je posjetio njezin ured.

- Kao što poslovica kaže, slika vrijedi tisuću riječi. Ova prikazuje svjetski slavnu osobu pored Kogan, a u pozadini se ponavlja ime "MedSpa". Promotivna vrijednost fotografije je evidentna - tvrdi sudac Scola.

Također je rekao da su Koganičini odvjetnici "prešutjeli" da je, osim što je objavila sliku na Instagramu, podijelila snimku zaslona iz videa The Shade Rooma.

- Oni tvrde da je Jackson pristao na postavljanje fotografije na Instagram, ali ne spominju Jacksonov pristanak, odnosno, nepristanak u vezi s videom koji prikazuje snimku zaslona i promotivnu vrijednost iste - dodaje Scola.

Taj propust naziva fatalnim.

- Budući da su optuženici sami preuzeli obvezu objavljivanja videa na svojim Instagram računima, Jackson vjerojatno može tvrditi da su optuženici neovlašteno upotrijebili njegov lik za promicanje svog poslovanja - objašnjava Scola.

Promotivna vrijednost koju su optuženici dobili uzastopnim dijeljenjem fotografije s Jacksonom zasigurno je velika.

- Iako sud nema razloga sumnjati u kvalitetu "besplatnih medicinskih usluga" koje su optuženici pružili Jacksonu, evidencijom nije dovoljno utvrđeno da bi se potkrijepila sugestija optuženih da su njihove usluge pravično kompenzirale Jacksona - zaključuje sudac.

Slučaj je sada otvoren, a obje će strane razmijeniti dokaze prije suđenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 06:57