LISA MARIE I JACKSON

Bila je u braku s kontroverznim kraljem popa, šuškalo se da nema seksa, ali oni su tvrdili: ‘Bilo je divlje‘

Prošli su kroz Jacksonove optužbe za zlostavljanje djece, vjenčanje iz vedra neba, ali i jedan od najnezgodnijih poljubaca na TV-u

Michael Jackson i Lisa Marie Presley

 Afp/Afp/Profimedia/Afp/afp/profimedia

Brak između kralja popa i nasljednice kralja rock and rolla bio je bizaran i trajao je samo nekoliko mjeseci. Michael Jackson i Lisa Marie Presley prošli su kroz Jacksonove optužbe za zlostavljanje djece, vjenčanje iz vedra neba u Dominikanskoj Republici, jedan od najnezgodnijih poljubaca na televiziji i najčudnije glazbene spotove MTV-a.

Par se upoznao kad je Lisa Marie bila dijete, jer je oduvijek bila zaljubljenica u Jacksonovu glazbu, a ljubavnici su postali gotovo dva desetljeća kasnije. Kada je imala sedam godina otac ju je, nakon Jacksonova koncerta, odveo iza pozornice kako bi upoznala samog pjevača.

- Ona je znala Michaela gotovo cijeli život. Nakon svog prvog susreta ostali su u kontaktu – rekao je Jacksonov zaposlenik 1994. za People.

Svoje prijateljstvo obnovili su 1992. nakon ponovnog susreta u Los Angelesu. Lisa Marie je u to vrijeme bila udana za glazbenika Dannyja Keougha s kojim je imala dvoje djece. Kada je Jackson 1993. godine optužen za zlostavljanje 13-godišnje Jordan Chandler, Lisa Marie bila mu je najveća potpora. Mnogi su tvrdili kako se par vjenčao baš kako bi odvratili pažnju svijeta od užasnih optužbi protiv Jacksona, no oni su pokušali održati svoju autentičnost.

Njihovi razgovori najčešće su se odvijali preko telefona, a tijekom tih razgovora Jackson je Lisu Marie navodno pitao bi li se udala za njega.

- Michaelu je puno značilo kako Lisa utječe na njega. Smirivala ga je i razumjela. Toliko mu je to značilo da je tijekom telefonskog razgovora postavio pitanje koje ih je zapravo oboje iznenadilo: „Da te pitam da se udaš za mene, bi li to učinila?” - napisao je biograf J. Randy Taraborrelli.

image

Michael Jackson i Lisa Marie Presley

Agence/Angeli/Bestimage/Profimedia/Agence/angeli/bestimage/profimedia

Tajno razmjenjivanje zavjeta

Presleyin šestogodišnji brak s Keoughom u to se vrijeme raspadao. U svibnju 1994. ona i Jackson odletjeli su u Dominikansku Republiku kako bi pobjegli od novinara. Tamo je ona podnijela zahtjev za brzi razvod od Keougha te se vjenčala s Jacksonom na petnaestominutnoj ceremoniji. Oboje su nosili crno, a Jackson je stavio kaubojski šešir i bolo kravatu. Tijekom ljeta kružile su glasine o braku, koji su oni neko vrijeme čuvali u tajnosti, a istinu je otkrila Lisa u kolovozu.

- Moje ime je sada gospođa Lisa Marie Presley-Jackson. Michaelovo i moje vjenčanje održano je na privatnoj ceremoniji izvan Sjedinjenih Država prije nekoliko tjedana. Jako sam zaljubljena. Posvetila sam svoj život tome da budem njegova žena. Razumijem ga i podržavam. Oboje se veselimo podizanju obitelji. - rekla je tada.

Mjesec dana kasnije ona i Jackson zajedno su otvorili dodjelu MTV Video Music Awardsa. Izašavši na pozornicu držeći se za ruku, Jackson je zastao kako bi klicanje publike utihnulo.

- Dobro došli na MTV Video Music Awards. Jako sam sretan što sam ovdje. Nekada pomislim kako nitko nije mislio da će ovo potrajati – obratio se Jackson tada publici i Lisi. Nakon pozdrava Jackson je privukao svoju ženu i poljubio je, a gomila je podivljala.

Glasine o seksu

Kako se par nastavio zajedno pojavljivati u javnosti tijekom 1994. i 1995. godine, počele su kružiti glasine da nemaju seksualne odnose. Odgovorili su na šuškanja u lipnju 1995. tijekom intervjua s Diane Sawyer i tvrdili da je ‘bilo divlje‘.

- Vodimo li ljubav? Da, da i da. - rekla je Lisa i dodala da planiraju imati zajedničku djecu. Kao da je želio naglasiti koliko je dobar njihov seksualni život, Jackson je mjesec dana kasnije objavio glazbeni video za ‘You Are Not Alone‘, u kojem su on i Presley mokri i goli.

Glasine o stanju njihova braka nastavile su pratiti par tijekom 1995. godine, a konačno su se obistinile kada su se rastali u prosincu te godine. Na zahtjevu za razvod braka kao razlog stoje nepomirljive razlike. Par se neuspješno pokušao pomiriti tijekom kasnih 90-ih.

image

Lisa Marie Presley i Michael Jackson

Afp/Afp/Profimedia/Afp/afp/profimedia

Jackson se na kraju oženio medicinskom sestrom Debbie Rowe 1996. s kojom je imao dvoje djece, a razveli su se 2000. godine. Lisa se udala za glumca Nicholasa Cagea 2002. godine.

Godine 2003. Lisa Marie je za Rolling Stone rekla da je bila uvučena u vezu s Jacksonom iz želje da ga spasi tijekom njegovih prvih optužbi za zlostavljanje djeteta. U razgovoru s Oprah nakon Jacksonove smrti, rekla je da je briga za Jacksona bio vrhunac njezina života.

- Voljela sam brinuti o njemu. Bio je to vrhunac u mom životu i stvari su išle jako dobro, a on i ja smo bili ujedinjeni. Bilo je to vrlo važno razdoblje za mene – rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 23:35