PRESRETAN JE

Bill Cosby po izlasku iz zatvora odmah Twitterom poslao poruku: ‘Uvijek sam govorio da sam nevin‘

Na udaru kritika zbog toga to podržava Cosbyja našla se njegova kolegica glumica Phylicia Rashad...
Bill Cosby
 Zumapress.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Nakon što je Vrhovni sud američke savezne države Pennsylvanije ukinuo je presudu kojom je 83-godišnjem Bill Cosby bio osuđen na deset godina zatvora zbog seksualnog napada, nekad silno omiljeni glumac stigao je iz zatvora kući. To što je ta presuda osporena zbog proceduralnih grešaka (da i njima se to događa), Cosbyju nije niti najmanje pokvarilo raspoloženje. Odmah se odlučio oglasiti na Twitteru.

"Nikada nisam promijenio svoj stav, kao ni svoju priču. Uvijek sam govorio da sam nevin. Hvala svim mojim obožavateljima, ljudima koji su me podržavali i prijateljima koji su sa mnom prolazili kroz ovu kalvariju. Posebno hvala Vrhovnom sudu Pennsylvanije zbog toga što je zakon prevladao", napisao je Cosby koji je u zatvoru proveo više od dvije godine gdje je završio jer je, kako je tada presuđeno drogirao i seksualno napao Andreu Constand.

image
Dominick Reuter

Bila je to jedna u mnoštvu sličnih optužbi koje su nepovratno uništile njegovu reputaciju. prema pisanju američkih medija kući u Elkins Park stigao je u bijelom autu. Nije davao izjave, tek je s osmijehom na licu pred snimateljima dignuo ruku i pokazao znak pobjede. No izjavu je dala njegova odvjetnica Jennifer Bonjean, izjavivši naravno "kako su svi oduševljeni jer je Cosby stigao doma" te dodala kako on nije trebao niti prvi put biti osuđen.

"Izvukli su mu tepih ispod nogu zbog politike i zbog toga što javnost misli", istaknula je Bonjean te kazala i kako se glumac raduje ponovnom susretu sa suprugom i djecom.

image
Eduardo Munoz Alvarez

Je li veselje obostrano, ne znamo, ali definitivno se Cosbyjevom puštanju na slobodu razveselila glumica Phylicia Rashad, koja je u seriji "Cosby Show" glumila njegovu suprugu. Odmah po objavi nove presude Rashad je na svom Twitter profilu napisala. "KONAČNO!!!! Bila je to strašna nepravda - pogreška pravosuđa je ispravljena!".

Tri sata poslije, piše E!Online, nakon što se našla na udaru "tweetova", Rashad je ponovno progovorila rekavši kako ne namjerava umanjiti bol s kojom se često susreću oni koji su preživjeli seksualni napad.

image
Phylicia Rashad.
Mgm/Warner Bros

"Potpuno podržavam istupanje preživjelih od seksualnog zlostavljanja. Moja objava ni na koji način nije bila neosjetljiva na njihovu istinu. Osobno znam od prijatelja i obitelji da takvo zlostavljanje ostavlja posljedice za cijeli život. Moja iskrena želja je da ozdrave", napisala je 73-godišnja glumica koja od samog početka tog strašnog skandala stoji na Cosbyjevoj strani zagovarajući kako je on nevin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:10