OSUĐENI KOMIČAR

Bill Cosby u zatvoru je - sretan! Ćeliju naziva penthouseom, veselog je duha i stalno se smije

Podsjetimo, prije gotovo dvije godine američki komičar Bill Cosby proglašen je krivim po svim točkama optužnice za zlostavljanje
Bill Cosby, nova zatvorska fotografija
 Sci Phoenix/mega/The Mega Agency/Profimedia

Osuđeni seksualni predator Bill Cosby (83) zatvoru je, sudeći prema posljednjoj fotografiji – sretan.

Naime, pozirao je za novu zatvorsku fotografiju, a s lica nije skidao osmijeh dok mu oko vrata mu visi zaštitna maska.

Ova rutinska fotografija nastala je početkom rujna u zatvoru SCI Phoenix u Pennsylvaniji, gdje je Bill zatvoren.

Podsjetimo, prije gotovo dvije godine američki komičar Bill Cosby proglašen je krivim po svim točkama optužnice za zlostavljanje Andree Constand, žene koja je radila kao službenica ženske košarkaške momčadi Sveučilišta Temple na čijem su se kampusu i upoznali preko zajedničkog prijatelja.

image
Cosby na sudu 2017.
Kevin Hagen

Constand je tada, 2004., imala 29 godina, Cosby gotovo 60. Osuđen je na zatvorsku kaznu od 10 godina zbog drogiranja i seksualnog iskorištavanja žrtve u svom domu te iste godine. A trenutačno se bavi revizijom osuđujuće presude u nadi da bi se njegov slučaj mogao ponovno otvoriti jer on tvrdi da – nije kriv.

Kada je omiljeni komičar, tata iz serije koja je nosila ime po njemu, završio u zatvoru u Pennsylvaniji, američki su mediji događaj nazvali 'jednim od najvećih srozavanja u povijesti američke kulture'.

Billov izgled se tijekom dvije godine služenja zatvorske kazne podosta promijenio. Na najnovijoj fotografiji izgleda zapuštenije, ali i veselije u odnosu na fotografiju prije ulaska u zatvor.

image
Bill Cosby, nova zatvorska fotografija
Sci Phoenix/mega/The Mega Agency/Profimedia

Glumac, naime, ne samo da ne pokazuje ikakvo žaljenje i kajanje zbog onoga što je učinio, već svoju ćeliju naziva penthouseom i osjeća se povlašteno što se nalazi u zatvoru, rekao je još lani za BlackPressUSA.

- Imam odraditi još osam godina i devet mjeseci. Nećete od mene čuti da se kajem. Bio sam tamo. Ne zanima me što o svemu misli grupa ljudi koja nije bila tamo. Oni ne znaju što se dogodilo - rekao je.

image
Zatvorska fotografija Billa Cosbyja iz 2018. nakon izricanja presude
Mega/Montgomery County/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Njegov glasnogovornik Andrew Wyatt rekao je još tada kako se Cosby 'osjeća privilegiranim' te da ga 'ne mogu slomiti ni utjecati na njegov duh'.

- Odem u svoj penthouse, legnem i počnem razmišljati... - izjavio je Cosby.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 03:11