OBUSTAVLJENO SNIMANJE

Bill Murray dobio prijavu za neprimjereno ponašanje: ‘Taj pijani nasilnik‘

Pritužbe su navele produkciju Searchlight Pictures da obustavi proizvodnju filma ‘Being Mortal‘

Bill Murray

 Mega/Mega Agency/Profimedia

Aziz Ansari, poznat po svom komičarskom radu na popularnim projektima kao što su 'Master of None' i 'Parks and Recreation', trebao je započeti svoj filmski put s potpuno novim debitantskim filmom. Međutim, produkcija filma je obustavljena nakon pritužbi za "neprikladno ponašanje" protiv zvijezde filma Billa Murraya.

Pritužba na velikog američkog glumca Murraya navela je produkciju Searchlight Pictures da obustavi proizvodnju filma 'Being Mortal', a što se točno dogodilo, trenutno nije poznato.

"Aziz Ansari je nevjerojatan talent i s ovim scenarijem donosi jedinstvenu kombinaciju pronicljivog humora i patetike", rekli su predsjednici Searchlighta David Greenroom i Matthew Greenfield u zajedničkoj izjavi o nadolazećem projektu. “Oduševljeni smo što ćemo s njim surađivati ​​na njegovom dugometražnom redateljskom debiju koji kasni, i naravno, time što ponovno radimo s genijalnim Billom Murrayjem.”

Projekt je, naime, zaustavljen na neodređeno vrijeme, a istraga je trenutno u tijeku. Searchlight je poslao pismo glumcima i ekipi rekavši da je do suspenzije došlo zbog pritužbe.

“Krajem prošlog tjedna obaviješteni smo o pritužbi i odmah smo je razmotrili”, stoji u pismu, čiju je kopiju dobio The New York Times. “Nakon što su sagledane sve okolnosti, odlučeno je da se proizvodnja u ovom trenutku ne može nastaviti." Iako detalji nisu javno objavljeni, osoba koja je zadužena za produkciju, a koja je željela ostati anonimna, rekla je da je film obustavljen zbog Murrayevog "neprihvatljiva ponašanja".

Produkcija filma započela je u Los Angelesu krajem ožujka, a napisao ga je kontroverzni komičar Aziz Ansari, koji također režira i glumi u filmu zajedno sa Sethom Rogenom i Keke Palmer. Ansari, koji navodno nije bio dio pritužbe, trebao bi debitirati kao redatelj zajedno sa svojim producentskim partnerom Youreem Henleyem u filmu.

image

Redatelj Aziz Ansari

Instagram

Zasad je nejasno hoće li Murray ostati u filmu ili će biti zamijenjen, rekla je osoba upoznata s produkcijom filma.

“Zaista smo zahvalni svima vama na svemu što ste uložili u ovaj projekt”, stoji u pismu koje je poslao Searchlight. "Želimo da znate da radimo s Azizom i Youree kako bismo vidjeli možemo li nastaviti snimati film u dogovorenom vrijemu."

Američki mediji prisjetili su se i ranijih sukoba na filmskim setovima u kojima je sudjelovao Murray.

Tako je glumica Lucy Lui ranije optužila Murrayja za "neoprostivo i neprihvatljivo" ponašanje na snimanju filma 'Charlijevi anđeli" iz 2000. godine, kada je tvrdila da ju je Murray vrijeđao. Lucy je rekla da je njegovo ponašanje postalo "neoprostivo i neprihvatljivo" te da ne razumije zašto ponižava druge ljude. U međuvremenu, redatelj "Charlijevih anđela" McG dodatno je tvrdio da ga je Murray udario glavom na setu akcijskog filma.

Murray je tu tvrdnju oštro demantirao.“To su gluposti! To je potpuno sranje!” - odgovorio je u intervjuu za londonski Times u listopadu 2009 i dodao: “Ne znam zašto je izmislio tu priču. Ima vrlo aktivnu maštu."

Oskarovac Richard Dreyfuss opisao je Murrayja kao “pijanog nasilnika” koji mu je navodno bacio pepeljaru u lice dok su zajedno radili na filmu “What About Bob?” iz 1991. godine.

"Godinama nisam pričao o tome. Bio je pijani nasilnik, to je bio. Jedne se večeri vratio s večere i ja sam od njega tražio da pogleda neke promjene u scenariju za koje sam mislio da su zaista smiješne. Unio mi se u lice, nosevi su nam se dodirivali. Potom se iz sve snage izderao na mene: 'Svi te mrze! Tolerira te se!'", pojasnio je Dreyfuss.

No, to nije sve. Spisateljica i producentica Laura Ziskin rekla je za Los Angeles Times 2003. da joj je Murray uputio prijeteće komentare.

Film 'Being Mortal' temeljen je na knjizi Atula Gawandea iz 2014. 'Being Mortal: Medicine and What Matters in the End', koja istražuje hospicij i njegu na kraju života. Poznato je da je film više-manje došao do polovice snimanja i da je premijera planirana za 2023. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:57