IZBRISALI JOJ IME!?

‘Bilo bi smiješno da nije uvredljivo‘: Potez kraljevske palače razljutio Meghan i produbio svađu

U subotu navečer procurilo je u medije da je ‘Rachel Meghan‘ uklonjeno iz dijela rodnog lista Archieja na kojemu piše majčino ime
Meghan Markle i princ Harry
 Mega/The Mega Agency/Profimedia

Meghan Markle ustvrdila je da je Buckinghamska palača 'diktirala' odluku da se njezino ime izbriše iz rodnog lista njezina i Harryjeva sina Archieja.

U subotu navečer procurilo je u medije da je 'Rachel Meghan' uklonjeno iz dijela rodnog lista na kojemu piše majčino ime, a umjesto toga stoji 'Njezino kraljevsko visočanstvo vojvotkinja od Sussexa'.

Rođenje Archieja je prijavljeno 17. svibnja 2019. godine, a on je rođen 6. svibnja. No, mjesec dana kasnije, 6. lipnja, promijenjeno je ime majke, piše Daily Mail.

Ranije se mislilo kako je to posveta princezi Diani koje je prefereirala ime Njezino kraljevsko visočanstvo princeza od Walesa.

Glasnogovornik Meghan Markle tvrdi pak da je promjenu imena na javnim dokumentima iz 2019. diktirala palača i da je to potvrdio visoki dužnosnik palače. Putem glasnogovornika Meghan je poručila da je uvredljiva sugestija da nije htjela da njezino ime stoji na rodnom listu njezina djeteta.

Ostaje nejasno zašto je došlo do promjena na rodnom listu.

- Bilo bi smiješno da nije uvredljivo vidjeti britanski tabloid i njihov karneval takozvanih stručnjaka koji odlučuju varljivo baciti mamac i sugerirati da bi ona odlučila biti bezimena na rodnom listu svoga djeteta il nekom drugom pravnom dokuemntu, rekao je glasnogovornik za Telegraph.

Nekoliko mjeseci nakon promjene imena par je donio iznenađujuću odluku i napustio kraljevsku obitelj.

Dail Mail također javlja da bi princ Harry trebao bi početkom ljeta posjetiti Veliku Britaniju nakon višemjesečnog izbivanja, no ostaje nejasno kako će izgledati njegov posjet i hoče li uopće doći do njega obzirom na covid protokole i epidemiološku situaciju.

List tvrdi da Meghan vrlo vjerojatno neće pratiti supruga na putovanju, a navodno će Harry posjetiti kraljicu Elizabetu, oca princa Charlesa, brata princa Williama te njegovu djecu. Izvori bliski paru tvrde da je Meghanina odluka da se ne pridruži Harryju na putovanju donesena iz osobnih i praktičnih razloga i ni na koji način se ne tumači kao odbijanje posjeta.

U lipnju su na rasporedu važni kraljevski događaji poput 100. rođendana princa Philip te 95. rođendan britanske kraljice. U srpnju bi princ trebao nazočiti otkrivanju dugoočekivanog spomenika u sjećanje na njegovu majku princezu Dianu.

Raširena je i potiha zabrinutost da bi sudjelovanje para u velikim obiteljskim događanjima, i neizbježna medijska groznica koja bi ju pratila, mogla umanjiti značaj tih važnih događaja.

Bit će to prvi put nakon dugo vremena da će princ Harry vidjeti članove svoje obitelji otkako je odlučio napustiti kraljevske dužnosti. Harry, Meghan i Archie od studenoga žive u Sjevernoj Americi, prvo su bili u Kanadi, pa se potom preselili u Kaliforniju.

Početkom ožujka 2020. bili su zadnji put u Britaniji jer su imali nekoliko službenih dužnosti, ali tada s njima nije bio Archie, koji će u svibnju napuniti dvije godine. Imao je šest mjeseci kada je zadnji put vidio obitelj iz Velike Britanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:42