DETALJI IZ ŽIVOTA

'BIO JE PONIZAN, PRISTOJAN, PRAVI DŽENTLMEN' Cure informacije o TV ikoni devedesetih koje šira javnost nije znala

 
 Profimedia, Face To Face A

Iznenadna smrt Lukea Perryja šokirala je prijatelje i obožavatelje. TV ikona devedesetih, simbol tinejdžerskog buntovništva, čini se nije osvajao srca samo s malih ekrana. Brojni poznati i nepoznati na društvenim se mrežama opraštaju od omiljenog glumca i dijele svoje priče koje dokazuju koliko je i u privatnom životu bio jednostavan, skroman i nepretenciozan.

I dok holivudske zvijezde pišu poruke kolegi uglavnom s profesionalne strane, upravo su nevjerojatne priče i anegdote ‘običnih ljudi’ ono što izdvaja Lukea Perryja u moru zvijezda. Od bezrezervne pomoći žrtvama poplave do sitnih usluga poput izmjene žarulje starom susjedu, Perry iz stvarnih priča nije bahati egomanijak i glumačka veličina, već upravo suprotno - nježna osoba spremna pomoći.

U moru priča našla se i anegdota koju je podijelio Colin Hanks, sin Toma Hanksa, koji je Perryja upoznao samo jednom, u zrakoplovu, no to je bilo dovoljno da zapamti svaki detalj.

- Upoznao sam ga samo jednom, ali priča je suviše dobra da je ne ispričam, u okviru današnjih događaja. Žena i ja smo bili u avionu, vraćali se iz Meksika. Nekoliko sjedala ispred nas bilo je dvoje djece, braća, koji su se doslovce mlatili. Jadni roditelji nisu imali pojma kako ih spriječiti, kako zaustaviti plakanje, vikanje i urlanje.

View this post on Instagram

I only met him once but the story is too good not tell given todays sad events. My wife and I are on a plane back from Mexico. Couple of rows ahead of us, these two brothers, young kids, are beating the hell out of eachother. Their poor parents are powerless to stop the crying, yelling and screaming. If you're a parent you understand. Sometimes there's nothing you can do. It was like this for close to two hours. Then about 10 minutes before landing it starts to get real bad. Out of no where, a man comes from first class. Hat, beard, sunglasses, blowing up a balloon. He ties it off, hands it off like he's holding out a sword to a king. Kneeling, Head down, arms up. Kids calm down in milliseconds. Plane damn near bursts into applause. 15 minutes longer and it probably would have started WWIII, but we landed before that could happen. We get off the plane, are waiting on line in customs. Finally get a good look at the guy and I say to my wife "Holy shit. I think that balloon man/hero" is Luke Perry". As luck would have it we end up standing next to each other. Out of the blue he turns to me and says some kind words about Fargo, which kinda blew my mind. I start singing his praises about how long I've admired him and also about the move with the balloon. "That's a pro move! You can't teach that!" I say. He tells me he always flies with a couple of balloons for that very reason, to give to screaming kids. Don't know if that's true, but have no reason to believe it wasn't. Guy seemed like a true gent. Gone way too damn soon. Also, I'll be damned if I don't start traveling with some spare balloons #promove #rip #lukeperry #truegent

A post shared by Colin Hanks (@colinhanks) on

Odjednom se niotkuda pojavio muškarac iz prvog razreda. Nosio je šešir, sunčane naočale, bradu i puhao je balon. Potom ga je svezao i pružio kao da pruža mač kralju. Kleknuo je pred dječacima, spustio glavu i dignuo ruke. Djeca su se utišala u sekundi. Avion je gotovo eksplodirao od aplauza. Kad smo silazili s aviona, našli smo se u istom redu. Ugledao sam čovjeka s bradom i rekao ženi: ‘Ajme! Mislim da je heroj s balonom Luke Perry!’ Na koncu smo stajali jedan kraj drugog i ja nisam mogao odoljeti, rekao sam mu koliko mu se divim i kako je to sjajno izveo s balonom. ‘To je potez profesionalca! To se ne može naučiti’, rekao sam mu. On mi je odgovorio da uvijek leti s nekoliko balona upravo iz tog razloga, kako bi utješio djecu koja se boje. Ne znam je li to istina, ali nisam imao razloga ne vjerovati mu. On je bio pravi džentlmen - napisao je Colin Hanks u objavi na Inistagramu.

Eva Anderson, spisateljica i kći glumca Harryja Andersona, napisala je na Twitteru da je Luke bio susjed njezinog djeda:

- Luke Perry je bio divan prvi susjed mojem djedu i teti. Primjerice, stalno je dolazio mijenjati žarulje. Stalno im je pomagao. Mislim na njegovu obitelj, ovo je užasna vijest.

Na to joj je filmska kritičarka Amy Nicholson odgovorila:

- Tako ću ga se i ja sjećati. Na rođendanu tvog djeda ponašao se kao najbolji susjed i pomogao s vrećama za smeće.

Mnogi su se sjetili kako je 2010. uskočio i pomogao žrtvama poplave u Nashvilleu. Budući da je bio vlasnik zemlje na tom području, pridružio se grupi volontera i pomagao ljudima dijeleći hranu i vodu.

- Možda znate da je Luke Perry imao neku zemlju u Tennesseeju, ali vjerojatno ne znate da je za poplava 2010. bio na terenu, nosio ljudima hranu, boce vode i odjeću. Ponašao se ponizno, kao svaki drugi pristojan čovjek - napisao je Josh Raby na Twitteru.

O njegovom briljantnom karakteru posvjedočili su i senator Ohija, Sherrod Brown, te bivši član Obamina kabineta Michael O'Neil.

- Upoznao sam Lukea Perryja 2006. kad je došao u Ohio zbog kampanje senatora Sherroda Browna. Sherrodov otac, liječnik, je zapravo porodio Lukea. Luke je odrađivao skupove diljem Ohija. Ponudili smo mu vozača, ali njega je vozikao prijatelj iz srednje škole u rasturenom automobilu. Nula ega. Jako mi je žao - napisao je O'Neil.

- Jako me ovo rastužilo. Luke Perry nije bio samo talentirani glumac, nego i topla, draga osoba na koju je njegova rodna država bila ponosna. Duboka sućut rodbini i prijateljima - dodao je Brown.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:33