PRIJATELJI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

BIO JE SLAVNI GLUMAC, ALI I OPTUŽEN ZA PEDOFILIJU, KAKO SE OPROSTITI OD NJEGA? 'Sućut za Marka Sallinga ni na koji način ne umanjuje njegove zločine'

 
 Danny Moloshok / REUTERS

Prijatelji glumca Marka Sallinga, a posebno kolege s kojima je dijelio set na snimanju popularne tinejdžerske serije ‘Glee’, opraštaju se s njim preko društvenih mreža. Salling je počinio samoubojstvo pet tjedana prije nego što je trebao biti zatvoren zbog pedofilije koju je priznao u listopadu prošle godine. Sallingovo tijelo pronašli su na igralištu nedaleko od njegovog doma u Los Angelesu, a navodno se obijesio za drvo.

Karijera mu je uništena 2015. Kad je uhapšn zbog posjedovanja više od 50.000 fotografija i snimki koje prikazuju seksualno zlostavljanje djece. Neke su žrtve imale samo tri godine, piše Daily Mail. U listopadu je priznao krivnju nakon što ga je policiji prijavila bivša djevojka. Kao dio nagodbe, složio se da će odslužiti između 4 i 7 godina zatvora i biti upisan u registar seksualnih prijestupnika. Presuda je trebala biti izrečena 7. ožujka.

Policija niti u Sallingovoj kući niti na mjestu gdje se obijesiio nije pronašla oproštajnu poruku.

Kolege glumci biraju riječi izražavaju sućut obitelji. Jedan od koordinatora serije ‘Glee’, Tim Davis, napisao je da je 35-godišnjak bio ‘emocionalno slomljen’ te je zamolio kolege da se suzdrže od ljigavih komentara: ‘Danas smo izgubili još jednog člana Gleeja. Da, ona je počinio zločine protiv djece. Da, ti zločini su strašni. Međutim, Mark Salling je bio emocionalno slomljen, bez sumnje i sam je bio žrtva zlostavljanja.’

‘Sućut za Marka Sallinga ni na koji način ne umanjuje njegove zločine kao ni nezamislivu bol njegovih žrtava’, dodao je u sljedećoj objavi na Twitteru koju su onda podijelili i mnogi drugi glumci serije.

Fineas O'Connell, koji je gostovao u četiri epizode serije, nije bio toliko obziran: ‘Upoznao sam Marka Sallinga jednom kad smo snimali ‘Glee’ zajedno. Nisam ga uopće poznavao i neću se pretvarati da smo bili prijatelji. Bilo je strašno posljednje dvije godine otkrivati o svim zločinima koje je počinio. Nije mi žao njega, žao mi je samo njegovih obožavatelja.’

Glumac Matthew Morrison objavio je fotografiju na kojoj pozira sa Sallingom i Coryjem Monteithom uz koju je stavio dva anđela i emotikon tužnog lica. Monteith, koji je također bio jedan od stalnih članova ‘Gleeja’, umro je 2013. od posljedica predoziranja.

A post shared by Matthew Morrison (@_matthew.morrison_) on

Producent serije Paris Barclay napisao je: ‘Još jedan bolni gubitak. Dva mlada glumca, prerano su otišli.’

Iqbal Theba, koji je glumio ravnatelja škole, posvetio je nekoliko objava na Twitteru Sallingu i između ostalog je napomenuo da je bio divan s njegovom djecom. Objavio je fotografiju s dodjela nagrada SAG 2010. kad je serija dobila prvu nagradu, a nakon toga je napisao: ‘Sjećat ću ga se kao osobu s kojom je bilo divno raditi i koja je bila jako ljubazna prema mojoj djeci.’

Glumac Justin Sorvillo napisao je da, bez obzira na sve, treba poštovati mrtve, a Joaquin Sedillo je istaknuo da ‘samoubojstvo nikad nije odgovor’.

Sallingova je obitelj zamolila da se poštuje njihova privatnost. Istraga oko glumčeve smrti još je u tijeku, a rezultati autopsije bit će objavljeni kroz tjedan dana.

Mediji javljaju kako je mjesec i pol prije sklapanja nagodbe Salling pronađen s razrezanim zapešćima. Tada se navodno uspaničio i nazvao svog cimera, koji je pozvao hitnu pomoć te je prevezen u bolnicu gdje se nekoliko dana oporavljao.

Mark je već ranije imao problema sa zakonom i policijom. Prije tri godine bivša ga je djevojka Roxanne Gorzela optužila za spolno zlostavljanje jer ju je prisilio na seks bez zaštite.

Salling je rođen u Dallasu i navodno se školovao kod kuće u 'strogom kršćanskom domu'. Kasnije je upisao muzičku akademiju te je izdao dva albuma, ‘Smoke Signals’ 2008. godine i ‘Pipe Dreams’ 2010. U seriji ‘Glee’ glumio je od 2009. do 2015. godine te je nominiran za najbolju novu mušku zvijezdu po izboru tinejdžera. Njegovo bogatstvo procijenjeno je na 500.000 dolara.

Mediji su ga povezivali s brojnim ljepoticama. Tijekom 2008. hodao je s Audrinom Partridge, no ljubav je vrlo brzo puknula. Potom se spetljao s Nayom Riverom, no prekinuli su nakon dvije godine kad mu je Rivera u napadu bijesa ključevima izgrebala automobil Lexus i kuću gađala jajima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:00