SPASILA GA SUPRUGA

‘Bio sam toliko ovisan da mi se brak zamalo raspao. Srećom, pisao sam hitove i pijan i trijezan‘

‘Nicole Kidman je došla kao anđeo koji ga je u posljednjem trenutku spasio‘ - priznao je poznati glazbenik

Nicole Kidman i Keith Urban

 Profimedia

Australski glazbenik Keith Urban (54) prisjetio se svoje borbe s ovisnostima o drogama i alkoholu. Ključan problem bio je u njegovoj teškoj ovisnosti koje se riješio tek kada je oženio slavnu glumicu Nicole Kidman (54) s kojom ima kćeri Religion (11) i Sunday (13).

Samo četiri mjeseca nakon njihova vjenčanja u srpnju 2006. godine problematični pjevač prijavio se u kliniku za odvikavanje od droge i alkohola.

"Morao sam pronaći drugi način", rekao je Urban o tome kako mu je njegova trijeznost promijenila život i karijeru.

image

Keith Urban

Michael Tran/AFP

“Drago mi je da to ništa nije promijenilo u vezi moje glazbe. Napisao sam puno hitova dok sam bio pijan. A puno sam toga napisao i dok sam bio trijezan”, nastavio je. “Drago mi je da to nije definiralo moju kreativnost.”

Urban je 2016. za Rolling Stone rekao da je Kidman u jednom trenutku intervenirala kako bi se on obračunao sa svojim demonima. Prošlog rujna nastavio je pričati o njihovom teškom razdoblju nakon vjenčanja.

image

Glumica Nicole Kidman i pjevač Keith Urban

Michael Tran/AFP

“Prouzročio sam to da se moj novi brak raspadao”, rekao je za australsku verziju časopisa. “Na kraju je preživio, ali pravo je čudo da nam je brak uspio to preživjeti. S njom (Kidman, op.a) sam se duhovno probudio. Koristim frazu “Ponovno sam rođen s njom” i tako se i osjećam. Po prvi put u životu uspio sam se otresti okova ovisnosti.”

U novom intervjuu za Occasions, istaknuo je da je njegov otac, koji je umro 2015., bio alkoholičar i da je “odrastao je živeći s alkoholičarem te mu je trebalo dugo vremena da povjeruje da su njihove priče povezane".

No, Urban također ne govori o svojoj trijeznosti jer želi da se njegovi obožavatelji zabavljaju na njegovim koncertima. “Ne pričam puno o tome jer volim što moja publika može jednostavno doći i dobro se zabaviti”, dodao je. “Nemam ništa protiv droge ili alkohola.”

image

Nicole Kidman i Keith Urban

Michael Tran/AFP

U prošlogodišnjem intervjuu za australsku verziju Rolling Stonea, Urban je otkrio da mu je trebalo "dugo vremena" da shvati da ima problem.

“Trebalo mi je jako puno vremena da priznam svoj alkoholizam. Trebalo mi je puno vremena jer nisam pio poput mog tate, pa sam sve uspoređivao s njim. Zato mi je trebalo tako dugo vremena da shvatim. Međutim, konačno sam bio u poziciji da donesem ispravnu odluku u svome životu, za koju bih volio da ju je i moj tata donio”, spomenuo je.

Inače, Keith Urban bio je dvaput na rehabilitaciji prije braka s Kidman, ali nikako nije mogao izbaciti alkohol, a ni droge, iz svojeg života. Četiri mjeseca nakon luksuznog vjenčanja na kojem su se zavjetovali da će jedno uz drugo ostati u dobru i zlu, slavna glumica je odlučila uzeti stvari u svoje ruke i napravila intervenciju, nakon koje se glazbenik više nije vratio porocima.

On je sam priznao kako je imao trenutaka u životu kada je poželio da sve jednom zauvijek završi i da je bio svjestan da je na samom rubu, te uvijek ističe kako mu je Nicole Kidman došla kao anđeo koji ga je u posljednjem trenutku spasio iz ralja ovisnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:58