PRAVDA ILI...?

Bivša djevojka Tigera Woodsa odustala od tužbe teške 30 milijuna dolara zbog izbacivanja iz kuće

Na potez Erice Herman vjerojatno je utjecala odluka suda da slučaj pošalje na arbitražu što je bila i namjera Woodsovih odvjetnika

Tiger Woods i Erica Herman 2019. godine

 William West/Afp

Iako se klela da će istjerati pravdu pod svaku cijenu, Erica Herman, bivša djevojka glofera Tigera Woodsa, odustala je od tužbe teške 30 milijuna dolara protiv privatnog fonda Jupiter Island Irrevocable Homestead Trust na čijem je on čelu.

Na odluku o odustajanju od tužbe, tvrdi portal TMZ, vjerojatno ju je potaknula nedavna pravna pobjeda bivšeg dečka - sud je u svibnju naložio da se postupak preda nezavisnom arbitru, baš kao su željeli njegovi odvjetnici. Herman je u listopadu 2022. tužila spomenuti fond koji formalno ima vlasništvo nad Woodsovim domom u Hobe Coveu na Jupiter Islandu, floridskom otočiću gdje luksuzna imanja imaju i Celine Dion, Alen Jackson i niz sportaša, ponajviše golfera. Kraj njihove šestogodišnje veze bio je mučan.

image

Imanje Tigera Woodsa na Hobe Soundu

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

"Konkretno, predstavnici optuženika na prijevaru su je uvjerili da spakira kofer za kratki odmor, a kada je stigla u zračnu luku rekli su joj da je izbačena iz rezidencije. Tada su je obavijestili da se ne smije vratiti. Bez pravnog savjetnika koji bi joj pomogao u ovom emotivnom trenutku, upotrijebili su odvjetnika da je suoči s prijedlozima za rješavanje nedjela koje su upravo počinili.", pisalo je u tužbi.

Tvrdilo se i kako su "pokušali opravdati svoje nezakonito ponašanje" tako da su joj platili hotelsku sobu i određene troškove u kratkom vremenskom razdoblju.

image

Erica Herman

Debby Wong/Zuma Press/Profimedia/Debby Wong/zuma Press/profimedia

"Od tada je tužiteljica stalno zahtijevala da joj se dopusti da se vrati u svoj dom, ali predstavnici tuženika su to odbijali. Također, osobne stvari tužiteljice odnesene su iz njezine rezidencije, a otuđena je i gotovina u iznosu većem od 40.000 dolara koja joj je pripadala. Čak su joj se rugali i lagali o tome na koji je način došla do novca.", pisalo je u tužbi.

Herman se pozivala i na usmeni dogovor s Woodsom po kojem je imala pravo ostati u kući pet godina nakon eventualnog kraja veze. To nije mogla potkrijepiti nikakvim dokumentom. Njezini su odvjetnici u tužbi naveli kako su sve te "zabranjene prakse" koje je Woods koristio dovele su do "teške materijalne i emocionalne štete učinjene namjerno, s predumišljajem", te je na temelju toga tužiteljica tražila odštetu od 30 milijuna dolara.

Ostaje, doduše, pitanje što će biti s njezinim zahtjevom sudu da proglasi nevažećim ugovor o povjerljivosti koji je potpisala s Woodsom. Pritom se pozivala na savezni zakon koji vrijedi kada se u slučaju pojavljuje pitanje seksualnog napada ili seksualnog zlostavljanja. Herman je tvrdila da ju je Woods natjerao da potpiše ugovor na početku njihove veze, otprilike u kolovozu 2017. godine.

image

Tiger Woods, njegova majka Kultida, djeca Sam i Charlie i Erica Herman u ožujku 2022. godine

Sam Greenwood/Getty Images/Profimedia/Sam Greenwood/getty Images/profimedia

Woods, koji se prije mnogo godina osramotio kao serijski preljubnik, od početka je negirao bilo kakav ugovor i dogovor, uz neugodne komentare o bijesu "ostavljene bivše djevojke". On i njegovi odvjetnici stalno su umanjivali njezinu ulogu u njegovu životu i životu njegove djece, izjavljivali kako je ona na imanju bila obična gošća te da u njihovu slučaju nema nikakvog razloga za sudski postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:36