‘VIDIMO SE NA SUDU‘

Bivša prijateljica Anne Delvey tuži Netflix: ‘To su laži i izmišljotine! Nisam pohlepni snob‘

Netflixova serija ‘Inventing Anna‘ o prevarantici Anni Sorokin dovela je streaming platformu u potpuno novu pravnu bitku

Serija ‘Inventing Anna‘

 Screenshot YouTube

Bivša prijateljica Anne Sorokin, Rachel DeLoache Williams, tuži Netflix zbog poznate serije "Inventing Anna". Tvrdi da je u seriji predstavljena kao osoba koja je nepoštena i vrijedna prezira, a sve to jer je prethodno odlučila svoju priču prodati HBO-u. U tužbi stoji i kako su mnoge scene iz serije, u kojima je ona, izmišljene i preuveličane.

Netflixova serija ‘Inventing Anna‘ o prevarantici Anni Sorokin, koja je također bila poznata kao Anna Delvey, dovela je streaming platformu u potpuno novu pravnu bitku. Naime, Williams, koju u seriji predstavlja Katie Lowes, podnijela je u ponedjeljak tužbu za klevetu protiv Netflixa zbog njenog prikaza u seriji.

- Ovo suđenje će pokazati da je Netflix donio namjernu odluku u dramatične svrhe kako bi prikazao Williams kako radi ili govori stvari u seriji samo da bi je prikazali kao pohlepnu, snobovsku, nelojalnu, nepoštenu, kukavičku, manipulativnu i oportunističku osobu", stoji u tužbi koja je podnesena Okružnom sudu SAD-a u Delawareu.

Williams je o svom iskustvu sa Sorokin pisala 2018. za Vanity Fair, gdje je radila kao urednica fotografije, kada ju je Anna navodno prevarila za oko 62.000 dolara, koje je uzela s njezine korporativne kreditne kartice tijekom putovanja u Maroko.

image

Anna Sorokin

Timothy A. Clary/Afp

Sve zbog prodaje priče HBO-u?

Kasnije je napisala knjigu ‘My Friend Anna: The True Story of a Fake Heiress‘, koju je objavio Simon & Schuster 2019., a potpisala je i, sada već istekli, ugovor s HBO-om za svoju priču.

Tužba opovrgava većinu toga kako je Williams prikazana u seriji. Mnoge situacije koje su prikazane u seriji nisu se tako odvile u stvarnosti te upravo zbog toga smatra kako je stvarna slika nje izobličena. Neke od stvari koje su drugačije prikazane su, primjerice, napuštanje Anne u Maroku, odbacivanje Anne kada više nije mogla plaćati skupe stvari i slično.

image

Julia Garner kao Anna Delvey i Katie Lowes

Netflix/Everett/Profimedia

- U stvarnosti, ona nikada nije učinila niti rekla te stvari. Radnja ove serije temelji se na dokazanim lažima i pripisivanju izjava koje ona nikad nije dala, stoji u tužbi, gdje se naglašava kako je prikazana kao podla i prezira vrijedna osoba.

Također se tvrdi da identitet njezina lika nije izmijenjen ili sakriven, pretpostavljajući da je izbor bio odmazda za prodaju njezine priče HBO-u.

- Netflix je dao izmišljena imena mnogim protagonistima iz stvarnog života u sagi o Sorokin koji se pojavljuju u seriji, ali nije pružio Williams istu zaštitu. Umjesto toga, koristio je njezino pravo ime i osobne podatke (kao što su njen poslodavac, susjedstvo i slično) u seriji i angažirala glumicu koja joj je na mnogo načina sličila – stoji u tužbi, uz dodatak da je upravo zato Netflix namjerno htio naštetiti njezinom ugledu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:38