MEL B

Bivša Spajsica o kolegicama iz popularne grupe i nasilnom braku: ‘Znale su iako sam to pokušavala sakriti‘

U nedavnom razgovoru za emisiju ‘Newsnight‘ ispričala je da je zlostavljanje nešto s čime će živjeti do kraja života

Mel B

 Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia/Goffphotos.com/goff Photos/profimedia

Melanie Janine Brown, pjevačica poznatija kao Mel B, otkrila je da su njezine kolegice iz grupe Spice Girls znale za zlostavljanje koje je proživljavala tijekom braka sa Stephenom Belafonteom.

Britanska pjevačica se nekoliko puta otvorila o nasilnom braku s bivšim suprugom, što je on oduvijek žestoko poricao.

U nedavnom razgovoru za emisiju ‘Newsnight‘ ispričala je da je zlostavljanje nešto s čime će živjeti do kraja života, ističući da se žrtve moraju prilagoditi tome što im se više ne uskraćuju osnovna prava – poput toga što mogu voziti i posjedovati kreditnu karticu.

Na pitanje jesu li njezine kolegice iz popularne ženske grupe znale što se događa, kaže da jesu.

- Da, mislim da su neke od njih znale. Ali bila sam u tome 10 godina, bila sam jako dobra u skrivanju stvari, posebno u vezi svega s mojim tadašnjim suprugom, rekla je 47-godišnja pjevačica koja je priznala da će morati živjeti sa svojim traumatičnim iskustvom cijeli život.

image

Spice Girls 1998.

Columbia Pictures Corporation/Collection Christophel Via Afp

- Prva stvar koju mi je mama rekla bila je: „Sada si dobro, otišla si od njega”. Ne. Život ti se potpuno okrene naglavačke. Postoje stvari koje zlostavljač čini i koje te nikada neće ostaviti, od toga da ti doslovno govori što nije u redu s tobom do toga da te stavlja u određene situacije u kojima se osjećaš toliko poniženo. Najjednostavnije stvari poput odijevanja ujutro... Navikla sam da mi se govori što da odjenem na tako agresivan način da su to stvari o kojima nisam morala razmišljati, objasnila je pjevačica, koja je pokroviteljica organizacije Women‘s Aid te vodi kampanju s dobrotvornom organizacijom o problemima obiteljskoga zlostavljanja. Kaže da službenike treba educirati o znakovima koji pokazuju da netko prolazi kroz nasilan odnos.

- Ne bih nazvala policiju jer ne znam hoće li to shvatiti ozbiljno. Ne znam mogu li vjerovati policiji i hoće li ozbiljno shvatiti moje navode, kaže on te objašnjava zatim da sve mlađi ljudi doživljavaju obiteljsko zlostavljanje.

- Kada sam objavila svoju knjigu, nitko nije htio razgovarati o tome. To je bila tabu tema. Nešto što svi znaju, ali nitko o tome ne govori, ispričala je.

Bivši par tajno se vjenčao 2007., a razišao 2017. Imaju kćer, Madison Brown Belafonte (11). Pjevačica iz prethodnih odnosa ima još dvoje djece; kćer Phoenix Chi Gulzar (24) s bivšim suprugom Jimmyjem Gulzarom te kćer Angel Iris Murphy Brown (15) s glumcem Eddiejem Murphyjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:53