TEŽAK PERIOD

Bivša Spajsica otvorila dušu: ‘Bila sam 10 godina u užasnom, nasilnom braku. Još uvijek imam strahove‘

Pjevačica se nada da će uspjeti izvući ‘onu unutarnju osobu za koju se nada da nije mrtva i da nije nestala‘

Melanie Janine Brown

 Alberto Pizzoli/Afp

Bivša spajsica Melanie Janine Brown, poznatija kao Mel B, pridružuje se reality showu izdržljivosti “Special Forces: World’s Toughest Test”.

Naime, pjevačica se htjela suočiti sa svojim strahovima nakon što se razvela od supruga, Stephena Belafontea, koji ju je emocionalno i fizički zlostavljao. Međutim, on to oštro poriče.

Kako kaže, tražila je novi početak nakon što je 2017. podnijela zahtjev za razvod, a tijekom premijere reality showa, istaknula je da se nada da će joj sudjelovanje u njemu pomoći jer se želi suočiti s velikim strahovima.

- Bila sam u užasnom, nasilnom odnosu koji je trajao 10 godina. Suočavam se s velikim strahovima. Izvući ću onu unutarnju osobu za koju se nadam da nije mrtva i da nije nestala, govori 47-godišnja pjevačica.

Početkom prošle godine opisala je kako živi s posttraumatskim stresnim poremećajem, pet godina nakon što se razvela od Belafontea. Iako su neka sjećanja toliko bolna da ih je njezin um blokirao, kaže da se neka vrate pa je probude u noći.

- Gotovo pet godina kasnije, još uvijek se budim u ranim satima sa zastrašujućim fragmentima zvukova i slika koji mi lebde u mozgu, stvari koje sam pokušala blokirati isplivaju na površinu, govori pjevačica koja je i priznala da se tijekom braka okrenula drogi kako bi blokirala traume.

image

Melanie Brown i Stephen Belafonte 2014.

Leon Neal/Afp

- Prošla sam kroz toliko toga i pala sam toliko nisko da mi je samopouzdanje bilo ravno nuli, s obzirom na to da sam bila izolirana od obitelji, nisam se imala kome povjeriti pa sam se okrenula piću i drogama kako bih ublažila bol, iskreno priznaje.

- Bila sam potpuno izvan sebe kada su me snimili za vrijeme seksa. Bila je to jedna od najponižavajućih stvari koje sam pretrpjela u svojoj nasilnoj vezi, kaže glazbenica koja je također govorila o tome da je tijekom braka lagala da je sve u redu, u nadi da će ako se bude pretvarala, imati normalan odnos.

Članica ženske pop grupe „Spice Girls” tvrdi da nije imala niti pristup vlastitom novcu za vrijeme braka.

Poznata je kao samouvjerena i otvorena Scary Spice, a unatoč tome što se na pozornici osjeća „kao doma”, vjeruje da mnogima nikada ne bi palo na pamet da se ustvari osjećala potpuno zarobljeno i usamljeno u svom braku.

- Paralizirana od straha, probudila sam se drhteći iz još jedne noćne more. Nisam mogla disati dok nisam znala da sam sigurna i da su moje djevojčice na sigurnom. To se događalo godinama nakon što sam napustila nasilnog partnera, ali to je stvarnost preživljavanja nasilne veze, otvoreno govori.

image

Spice Girls 1998.

Columbia Pictures Corporation/Collection Christophel Via Afp

- Htjela sam se doslovno fizički očistiti od svog bivšeg partnera koji me zlostavljao, ali teže je sastrugati sjećanja i početi popravljati emocionalnu štetu. Sjećanja na život u prisilno kontrolirajućem odnosu su stalna, kao i potreba za pronalaženjem reda u vlastitom životu. Zatekla sam se kako pišem popise i preuređujem svoju odjeću i stvari, objasnila je pjevačica koja je nedavno dobila nagradu za svoj dobrotvorni rad za pomoć ženama u borbi protiv nasilja u obitelji.

Zbog priznanja osjećala se „nevjerojatno ponosnom” jer se prisjetila žena koje je upoznala tijekom svog rada, ali i svog pokojnog oca, Martina, koji je preminuo od raka 2017. Nakon što je rekla majci, otišla je do njegova groba kako bi i s njim podijelila vijest.

Podsjetimo, pjevačica se tajno vjenčala za Belafontea 2007., a razišla 2017. Bivši par ima jednu kći, 11-godišnju Madison Brown Belafonte, dok pjevačica ima još dvoje djece; 23-godišnju Phoenix Chi Gulzar s bivšim suprugom Jimmyjem Gulzarom i 15-godišnju Angel Iris Murphy Brown s glumcem Eddiejem Murphyjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:25