KRAJ LJUBAVI

Bivša supruga Jeffa Bezosa opet se razvodi: Nakon samo godinu dana pukla ljubav s profesorom kemije

Scott, koja je nedavno uklonila ime svoga supruga sa svih web stranica o njezinim dobrotvornim inicijativama, podnijela je zahtjev za razvod braka

Jeff Bezos i MacKenzie Scott

 Jorg Carstensen/Afp

Bivša supruga Jeffa Bezosa, milijarderka MacKenzie Scott podnijela je zahtjev za razvod od svog drugog supruga, profesora Dana Jewetta, a ovaj potez je vrlo zagonetan i neočekivan.

Scott, koja je nedavno uklonila ime svoga supruga sa svih web stranica o njezinim dobrotvornim inicijativama, podnijela je zahtjev za razvod braka u državi Washington, prenosi New York Times. Svoje imovinske odnose odredit će prema ugovoru o podjeli imovine, a oboje su se s time složili. Ugovor nije javan, a Jewett nije osporio razvod, stoji u sudskim spisima.

U ožujku 2021. Scott je iskoristila istu web stranicu kako bi objavila svoju udaju za Jewetta, srednjoškolskog profesora kemije, dodavši njegovo ime svom zavjetu da će većinu svog bogatstva donirati u dobrotvorne svrhe.

Odvjetnik koji je zastupao MacKenzie Scott tijekom njezina razvoda od Jeffa Bezosa 2019. odbio je odgovoriti na novinarska pitanja u vezi razvoda.

52-godišnja Scott i 47-godišnji Jewett rijetko su bili viđeni zajedno u javnosti, a on je prošle godine tiho dao otkaz u privatnoj srednjoj školi u Washingtonu, rekavši da ne želi tamo stvarati smetnje.

Javnost o Jewettu malo toga zna, a jedini poznati detalji bili su iz njegova pisma objavljenog na web stranici ‘Giving Pledge‘, koje je sada uklonjeno.

"A sada sam, igrom sretne slučajnosti, oženjen jednom od najvelikodušnijih i najljubaznijih osoba koje poznajem - i pridružujem joj se u njezinoj obvezi da prenese golemo financijsko bogatstvo koje će služiti drugima", napisao je tada Jewett, no njegova izjava je sada izbrisana.

Kampanja ‘Giving Pledge‘ pokrenuli su 2010. Warren Buffett, Bill i Melinda Gates kako bi potaknuli superbogate ljude u svijetu da većinu svog bogatstva daju u filantropske svrhe.

Od svog samozatajnog vjenčanja koje se dogodilo prošle godine, Scott i Jewett također su postali poznati po svojim donacijama koje su obavljali u relativnoj tajnosti. Budući da su donirali kao pojedinci, a ne kroz zakladu, donacije para bile su poznate tek kad bi ih primatelji otkrili ili ako bi ih ona povremeno objavila na svome blogu. Scott je ranije napisala i da ne odgovara na novinarske upite kako ne bi zasjenila rad organizacija kojima donira novac.

Podsjetimo, nakon razvoda od Bezosa nakon 25 godina braka, Scott je postala jedna od najbogatijih žena na svijetu, s četiri posto udjela u Amazonu.

image

Jeff Bezos i MacKenzie Scott

Jorg Carstensen/Afp

Od 2020. donirala je najmanje 12,8 milijardi dolara u dobrotvorne svrhe, a Bloomberg ju je rangirao kao 41. najbogatiju osobu na svijetu s procijenjenim bogatstvom od 27,8 milijardi dolara.

No kako svaka priča ima dvije strane, tako su i njezine velikodušne donacije privukle negativnu pozornost na bivšeg supruga Bezosa, čije se bogatstvo procjenjuje na 137 milijardi dolara. Ipak, količina njegovih donacija u dobrotvorne svrhe prilično je skromna.

Ipak, Bezos je pojačao svoje donacije tijekom posljednjih nekoliko godina, te je obećao donirati 10 milijardi dolara kroz svoj Bezos Earth Fund, inicijativu za borbu protiv klimatskih promjena koja je do sada osigurala 1,54 milijarde dolara, prema njihovoj web stranici.

Bezos i Scott bili su u braku od 1993. do 2019., a zajedno imaju četvero djece. Nakon razvoda, Bezos uživa u vezi s televizijskom voditeljicom Lauren Sanchez, a o tome da vara suprugu s njom pisalo se dok je još bio u braku. Tabloid National Enquirer pisao je o njegovoj izvanbračnoj vezi i objavljivao njihove privatne SMS poruke. Bezosu su također prijetili objavljivanjem intimnih fotografija para. No on je na svome blogu objavio post ‘Ne, hvala, gospodine Pecker‘, misleći na direktora American Media Davida Peckera, u čijem je vlasništvu spomenuti tabloid. Zatim ga je optužio za ucjenu i priložio prijeteća pisma te tvrtke koja su uključivala opise intimnih fotografija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:24