MACKENZIE SCOTT

Bivša supruga Jeffa Bezosa ponovno je slobodna: Nakon manje od dvije godine razvela se i od drugog muža

Scott, je nedavno uklonila ime svoga supruga sa svih web stranica o njezinim dobrotvornim inicijativama

MacKenzie Scott i Dan Jewett

 The Giving Pledge/Planet/Profimedia/The Giving Pledge/planet/profimedia

Bivša supruga prvog čovjeka Amazona Jeffa Bezosa, MacKenzie Scott, razvela se od svog drugog supruga, profesora kemije Dana Jewetta, nakon manje od dvije godine braka i ponovno je slobodna. Njih su se dvoje vjenčali u ožujku 2021., dvije godine nakon što se otkrilo da je Bezos u vezi sa svojom ljubavnicom Lauren Sanchez, s kojom je i dan danas u vezi.

image

Jeff Bezos i MacKenzie Scott

Jorg Carstensen/Afp

Scott, je nedavno uklonila ime svoga supruga sa svih web stranica o njezinim dobrotvornim inicijativama, a zahtjev za razvod braka podnijela je u državi Washington. Scott i Jewett potpisali su predbračni ugovor tako da nije poznato kako će podijeliti njezinu luksuznu vilu u Seattleu, vrijednu 37,5 milijuna dolara. Ona je bila ta koja je zatražila razvod u rujnu prošle godine, prenosi TMZ. Jewett je navodno prestao podučavati u privatnoj srednjoj školi jer mu je prevelika popularnost koju je preko noći stekao postala teret u obavljanju svakodnevnog posla.

image

MacKenzie Scott

/Evan Agostini/pa Images/profimedia

Bezos i Scott bili su u braku gotovo 25 godina i imaju zajedno četvero djece. Nakon što su se razišli, ona je postala jedna od najbogatijih žena na svijetu jer joj je razvod donio vrtoglavih 36 milijardi dolara. Od tada je u dobrotvorne svrhe donirala gotovo 12,8 milijardi dolara. Bloomberg procjenjuje da je vrijednost njezina trenutnog bogatstva više od 28 milijardi dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:47