BORBA S RAKOM

Bivša suradnica Britney Spears o najtežim trenucima: ‘Ne mogu danas umrijeti. Moja kći sutra puni 3 godine’

‘Kad su mi rekli da bolujem od raka, doslovno sam imala osjećaj da sam izgubila sluh‘, rekla je Kiley Dean

Kiley Dean

 Screenshot/YouTube

Pjevačica Kiley Dean (40), bivša pomoćna pjevačica Britney Spears, dugo je živjela život 'na rubu svjetla reflektora'. Međutim, prije samo nekoliko godina to je svjetlo počelo slabiti.

Tijekom karijere, surađivala je s velikim umjetnicima poput Madonne i Demi Lovato, a doživjela je šok nakon što je otkrila svoju dijagnozu.

Kiley je od 2015. godine bila u braku s kolegom glazbenikom Masonom McSpaddenom i veselila se selidbi u Nashville. Dean je voljela život, no donijela je odluku da je vrijeme za zasluženi odmor od putovanja i američkih turneja nakon 20 godina.

U isto vrijeme, Dean se također osjećala sretnom i ispunjenom zbog uloge majke, a dok je dojila svoju kćer Sullivan 2019. godine, počela je osjećati nešto čudno u dojkama.

"Opipala sam kvržicu, tada sam dojila dvije godine. Osim toga, vjerovala sam da majke koje dugo doje djecu, imaju manju mogućnost da obole od raka. Također, nitko u mojoj obitelji nikada nije imao nikakvu vrstu raka. Jednostavno sam mislila da moja dijagnoza nikako ne može biti rak, ali bio je'', priznala je Dean u intervjuu za časopis People.

Napravila je mamografiju u Nashvilleu, nakon a nakon toga je morala i na biopsiju. Tada je utvrđeno da pjevačica koja je naizgled imala sve, sada nažalost, ima i rak.

''Kad su mi rekli da bolujem od raka, doslovno sam imala osjećaj kao da sam izgubila sluh. Nisam ništa mogla čuti barem jednu minutu. Jednostavno sam potpuno oglušila. Baš kada sam napunila 37 godina i planirala se vratiti na posao, sve se promijenilo", nastavlja Dean.

Operacija je ubrzo zakazana, a Kiley je donijela odluku da se podvrgne potpunoj mastektomiji kako bi liječila rak u fazi 2B na njezinoj lijevoj dojci. Ubrzo je saznala i da je u drugom stanju pa je morala birati između svog zdravlja i djeteta.

"Tada sam definitivno odlučila napraviti jedinstvenu mastektomiju. Sjećam se da su me moji roditelji posjetili u nedjelju, i tog dana sam morala pobaciti dijete. Nisam samo izgubila dio tijela, već i djelić srca, ali nisam imala vremena tugovati. Jednostavno sam morala izbaciti rak iz svog tijela", dodala je Dean koja je na kraju saznala da je njezin rak zapravo u stadiju 1A.

Godinu dana nakon, Dean je primila jednu od niza kemoterapija. Međutim, njezino tijelo je počelo odbijati ekspander koji su liječnici ugradili u njezinu lijevu dojku. Također se našla u teškom anafilaktičkom šoku nakon druge runde kemoterapija.

"Onesvijestila sam se i odjednom počela dobivati napadaje, a liječnici me nisu mogli probuditi niti mi pronaći puls. Probudila sam se na hitnoj i jedino sam se mogla sjetiti imena svoje kćerkice. I dok sam padala u nesvijest, rekla sam, ne mogu umrijeti danas, moja kći sutra puni tri godine", prisjetila se pjevačica.

Kasnije je otkrila da je bila alergična na jedan od lijekova koji su joj davali. Na koncu se počela oporavljati od raka. Nije imala ni vremena tugovati za drugom trudnoćom.

Kako je s vremenom počela iscjeljivati, tako je rasla i njezina želja da se ponovno bavi glazbom, što je na kraju i napravila. Kileyjin prepoznatljiv glas predstavljen je u novom singlu "What If We Loved”, koji je objavljen ranije ove godine, zajedno s kolegama glazbenicima Ryanom Prewettom i Tylerom Flowersom.

"Glazba je lijek. Kada je to vaš poziv i ono što volite, morate vjerovati da Bog to želi sačuvati u vašem životu i da ste upravo zbog toga na Zemlji. Kroz svoju glazbu prenosim drugima svoje iskustvo s rakom", poručila je pjevačica koja je danas izliječena te redovno ide na kontrole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2023 05:30