TEK JEDNA U NIZU

Bivša tuži Rudyja Giulianija: ‘Isplati mi 260 tisuća dolara duga ili letiš u zatvor. Ukrao si mi i božićne ukrase!‘

Judith je svojedobno optužila bivšeg da je ukrao njezinu kolekciju božićnih ukrasa, a on nju da mu je uzela daljinske upravljače

Rudy Giuliani i Judith Giuliani 

 Mark Wilson/Getty Images/Profimedia

Rudy Giuliani bivši gradonačelnik New Yorka i nekadašnji osobni odvjetnik Donalda Trumpa koji ionako ima već gomilu pravnih problema, dobio je još jedan - tuži ga bivša supruga i prijeti mu zatvorom.

Kako piše Page Six, prema sudskim dokumentima podnesenim u utorak Vrhovnom sudu države New York, Judith Giuliani (67) tvrdi kako Rudy Giuliani (78) nije poštivao sudsku odluku jer je navodno zadržao 262.000 dolara koje joj je trebao isplatiti prema uvjetima njihove brakorazvodne nagodbe za imovinu u Palm Beach, na Floridi, kuću, domaćicu i naknade za privatni klub.

Konkretno, optužuje bivšeg supruga da joj duguje 140 tisuća dolara samo za njihovu imovinu u South Lake Driveu, Palm Beachu. Luksuzni stan uvršten je na tržište 2019. za 3,3 milijuna dolara. Nije se prodao, ali Judith u dokumentima tvrdi da joj Rudy "mora platiti 200 tisuća dolara bez obzira na to je li imovina prodana ili ne" prema sporazumu o razvodu, a ona tvrdi da joj je on dao samo 60 tisuća dolara.

Nije platio ni svoju polovicu godišnje članarine u elitnom klubu, pa je, kako tvrdi, ona bila prisiljena dati iznos od 70 tisuća dolara.

"Nisam imala drugog izbora nego platiti njegov dio članarine... kako bih ostala u dobrom stanju s klubovima", navodi Judith Giuliani u sudskim dokumentima i naravno, želi svoj novac natrag.

Također je trebao plaćati do 5000 dolara mjesečno da bi ona imala pomoć, poput pomoćnice ili domaćice. Ali prema dokumentima Giuliani je od prošlog ljeta te troškove "nedosljedno i sporadično plaćao, uključujući ček od 10 tisuća dolara u lipnju 2021. koji je vraćen zbog nedovoljnih sredstava."

Unatoč njegovim nedavnim problemima, Judith je uvjerena da Rudy ima dovoljno sredstava da izdvoji 262 tisuće dolara, piše Page Six.

"Posjeduje više nekretnina u New Yorku i Palm Beachu i čini se da ima značajnu zaradu od svojih ugovora i poslova povezanih s medijima." Prema podnesku, ona zahtijeva da plati dugovanje "odmah" i s kamatama. Njezini odvjetnici navode kako bivši gradonačelnik ne poštuje sud jer je (još uvijek navodno) preskočio plaćanje i kažu da bi trebao biti iza rešetaka ako to ne učini.

image

Rudy Giuliani

Jeff Kowalsky/Afp

"Vaše nepojavljivanje na sudu može rezultirati trenutačnim uhićenjem ili zatvorom zbog nepoštivanja suda", stoji u sudskim papirima. Judithin odvjetnik Dror Bikel za Page Six objasnio je kako su nakon iscrpljujuće brakorazvodne bitke, bivši supružnici neformalno dogovorili uvjete nagodbe prije nego što su otišli pred suca da ih finaliziraju.

"Došla je do njega bez odvjetnika i sastali su se nasamo. Judith je htjela to učiniti sama. Susrela se s Rudyjem, on je napisao uvjete na salveti, i sljedeći dan su postigli sudsku nagodbu", kazao je Bikel.

Judith je podnijela zahtjev za razvod u travnju 2018. nakon 15 godina braka. Par je vodio bitku oko zajedničkog bogatstva procijenjenog na 30 milijuna dolara. Njezin tadašnji odvjetnik optužio je Rudyja da je besplatno radio kao Trumpov odvjetnik kako bi smanjio svoje prihode i time smanjio njezinu tadašnju mjesečnu alimentaciju od 42 tisuće dolara. Ali sukob nije bio samo oko financija, već su stvari postale i vrlo, vrlo osobne.

Judith je optužila Rudyja da je ukrao njezinu veliku kolekciju božićnih ukrasa, a on ju je optužio da mu je uzela daljinske upravljače za televizor i receiver za kabelsku kako se ne bi mogao gledati na televiziji! Nagodili su se u prosincu 2019., a detalji sporazuma tada nisu objavljeni. Judith je ipak dobila njihovu kuću u Hamptonsu, koju je nedavno prodala za pet milijuna dolara.

Inače, Giulianija je također tužila tvrtka za procjenu umjetnina Miller Gaffney Art Advisory, koju je angažirao za svoju brakorazvodnu bitku s Judith. Prema sudskim dokumentima iz 2020., tvrde kako ih je zakinuo za najmanje 15 tisuća dolara.

Giulianijeva karijera i reputacija srozavaju se posljednjih nekoliko godina. Odvjetnička licenca suspendirana mu je i u New Yorku i u okrugu Columbia, a suočava se s optužbama za povredu etike iz odvjetničke komore DC-a zbog lažnih izbornih tvrdnji, a Dominion Voting Systems, koji je osigurao glasačke strojeve za izbore 2020., za koje on tvrdi da su namješteni, tužio ga je za 1,3 milijarde dolara.

Također je optužen da je bio pijan u izbornoj noći, što on poriče, a trebao bi svjedočiti u Atlanti sljedeći mjesec pred velikom porotom koja istražuje navodno uplitanje Trumpa i njegovih saveznika u glasovanje u Georgiji. Prošle su godine savezni agenti pretresli njegov dom i ured istražujući je li tražio od ukrajinskih dužnosnika da mu pomognu u otkrivanju informacija o Hunteru Bidenu, sinu sadašnjeg predsjednika SAD-a Joea Bidena.

U međuvremenu, prema riječima njezina odvjetnika, "Judith je odlično. U vezi je tri godine. Ona je sretna. U njenom životu sve ide jako dobro", kazao je Bikel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 08:42