SPREMA JOJ SE PAKAO

Bivša zatvorenica poručila Maxwell: ‘Prebit će te na mrtvo ime. Žene se pripremaju na tvoj dolazak‘

- Žene su gore od muškaraca kada su u pitanju seksualni zločini. Tamo ima i majki, poručila je

Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein

 Handout/AFP

Ghislaine Maxwell osuđena je na 20 godina zatvora jer je osramoćenom bivšem američkom financijašu Jeffreyju Epsteinu pomagala u zlostavljanju mladih djevojaka. Maxwell je sada dobila upozorenje da će je 'prebiti na mrtvo ime' u zatvoru Danbury gdje joj slijedi služenje kazne.

Odvjetnici su zatražili da ona svoju kaznu za seksualnu trgovinu odsluži u saveznom zatvoru minimalne sigurnosti u Connecticutu koji je poslužio kao inspiracija za popularnu seriju 'Narančasta je nova crna'.

U tom se zatvoru nalaze posebni odjeli za muškarce i žene, a ustanova nudi "široku ponudu hobija, zanata i glazbe" za zatvorenike, kao i razne treninge, vrtlarstvo, aerobik i fitness "za osobe starije od 50".

No, nade ove 60-godišnjakinje da će moći mirno živjeti iza rešetaka poremetila je Jacqueline Polverari, koja je odležala manje od godinu dana u Danburyju zbog prijevare. Ona je upozorila Maxwell da se zatvorenice već pripremaju za njezin dolazak te da boravak tamo za nju 'neće biti piknik'. Također je zabrinuta za njezinu sigurnost, da će biti žrtva trovanja hranom te da bi mogla dobiti zadatke koji će uključivati čišćenje WC-a.

Maxwell također slijedi stalni nadzor s obzirom na to da je seksualna kriminalka visokog stupnja, a primila je brojne prijetnje smrću.

image

Ghislaine Maxwell

Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

"Bit će joj teško prvih šest do osam mjeseci. Već sam dobila e-mailove žena koje su mi pisale da su čule da će Maxwell doći tamo. Pripremaju se za njezin dolazak, već su podnijele zahtjeve da je ne žele u njihovim ćelijama. A zatvorski savjetnik neće smjestiti Maxwell tamo gdje nije dobrodošla, iz straha da je ne ozlijede", rekla je bivša zatvorenica, prenosi Daily Mail.

Maxwell, koja će vjerojatno zatražiti premještaj u Veliku Britaniju nakon što je odslužila tri godine svoje kazne, postala je poznata po seksualnom zlostavljanju mladih žena i djevojaka, zajedno s milijarderom pedofilom Jeffreyjem Epsteinom.

"Žene su gore od muškaraca kada su u pitanju seksualni zločini. Tamo ima i majki. Vide bjelkinju optuženu za seksualni zločin i pomisle na to kako je njihovo dijete moglo biti jedna od njezinih žrtava. Maxwell će dobiti puno oštrih kritika. Vjerojatno će je i više puta prebiti na mrtvo ime", rekla je Polverari.

Polverari je otkrila i da se u zatvorskim zobenim pahuljicama često mogu naći crvi te da bi Maxwell mogla dobiti 'posao' čistačice koja će morati čistiti toalete kroz jutro pa sve do ručka.

Maxwell je podnijela više od 100 pritužbi tijekom svog 22-mjesečnog boravka u zatvoru u Brooklynu, a njezin pravni tim tvrdio je da je jednom zatvoreniku bio ponuđen novac da je zadavi u snu. Osim što se sada boje da će drugi zatvorenici biti nasilni prema njoj, također postoji bojazan da bi si sama mogla oduzeti život u zatvoru, baš poput bivšeg ljubavnika Epsteina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 12:03