HOLLANDE PRED OLTAROM

Bivši francuski predsjednik oženio ljubavnicu: Prije 8 godina na mopedu se iskradao na tajne noćne susrete s njom

Francois Hollande konačno se oženio svojom bivšom ljubavnicom, i to osam godina nakon skandala

Francois Hollande i Julie Gayet

 Gile Michel/Sipa Press/Profimedia/Gile Michel/Sipa Press/Profimedia

Bivši francuski predsjednik Francois Hollande konačno se oženio svojom bivšom ljubavnicom, zbog koje se našao u središtu skandala 2014. i s kojom je prevario bivšu francusku Prvu damu.

Francuski tabloidi senzacionalno su otkrili da se bivši predsjednik vozio na stražnjem dijelu mopeda, iza svog službenika, kako bi se tajno sastao s TV glumicom Julie Gayet.

Nevjera je rezultirala prekidom Hollandeove četverogodišnje veze s političkom dopisnicom Paris Matcha Valerie Trierweiler (57). Nakon toga se prijavila u bolnicu požalivši se na emocionalni slom, prije nego što je napisala bestseler u kojemu je bivšeg francuskog predsjednika prikazala kao preljubnika kojemu se ne može vjerovati. Iako nije imao suprugu do kraja svog mandata, Hollandea (67) to nije spriječilo da nastavi svoju romansu s Gayet (50).

image

Francois Hollande i Julie Gayet

Alain Robert/Sipa Press/Profimedia/Alain Robert/Sipa Press/Profimedia

Par se u subotu konačno vjenčao na privatnoj ceremoniji u Tulleu, prenosi La Montagne. Na vjenčanju je bio prisutan gradonačelnik Bernard Combes te odabrani članovi obitelji i prijatelji. La Montagne je imao ekskluzivna prava na objavu fotografija.

Bivši predsjednik nikada se prije nije ženio, ali ima četvero odrasle djece s predsjedničkom kandidatkinjom iz 2007., Ségolène Royal (68). Ona ga je napustila nakon gotovo 30 zajedničkih godina nakon što je doživjela poraz na izborima 2007. Kasnije je otkriveno da se Hollande neko vrijeme viđao s Trierweiler dok je još bio u vezi s Royal.

Gayet se pak razvela od argentinskog scenarista Santiaga Amigorene, s kojim je dobila dvojicu sinova. U intervjuu za Paris Match 2017. otkrila je da je njezina afera s Hollandeom započela dok je on još bio u predsjedničkoj kampanji 2012. godine. Objasnila je da je izbjegavala ulogu Prve dame jer je vjerovala da je 'seksistička'.

"Bira se jedna osoba, a ne par. Uloga Prve dame je seksistička. To je posao koji suprugu predsjednika prisiljava da prekine svoju karijeru. Štoviše, za to uopće ne dobivate plaću. Svatko ima svoju profesiju, moja je ona glumice i producentice", rekla je Gayet.

Osobni Hollandeov rejting pao je na najnižih sedam posto u 2016. godini, što su mnogi pripisali objavljivanju Trierwieleričine knjige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:19