PRANJE NOVCA

Bivši hrvatski zet na sudu: ‘Kažu da imam najmanji penis na svijetu, ali ne trebate vaditi mikroskop‘

Dok mu se sudi zbog sudjelovanja u pranju novca, stunt je na sudu pričao o veličini svojih genitalija, te kako je bio kockar i ovisnik

Petra Ecclestone i James Stunt

 Josephine Santos/Pacific Coast News/Profimedia/Josephine Santos/pacific Coast News/profimedia

Gotovo nevjerojatno što je sve na sudu uspio izgovoriti James Stunt, bivši suprug Petre Ecclestone dok je prvi put svjedočio u sklopu tužbe za navodnu shemu pranja novca "teške" 266 milijuna britanskih funti. Ovaj 40-godišnjak koji je jedan od osmorice optuženika u tom slučaju, osim što je istaknuo da unatoč tome što zna da djeluje kao "glamurozni glupan", zaključio je kako ima "hiperinteligentno" razumijevanje poslovanja, ali govorio i o veličini svojih genitalija, metaforički kako je to objasnio!

Kako piše Daily Mail, Stunt koji je bio u braku s nasljednicom F1 Petrom Ecclestone, čiji su roditelji Bernie Ecclestone i Hrvatica Slavica Radić, prije skandaloznog razvoda para teškog 5,5 milijardi funti 2017. godine, govorio je porotnicima na sudu u Leeds Cloth Hallu o svom imidžu u javnosti.

"Budući da ti je život ovako ogoljen, izložen svima, morate prihvatiti i dobro, loše i ružno. Ja ponekad glumim u javnosti, ali postoji tu i nesigurnosti. Ljudi za mene kažu ‘sigurno ima najmanji penis na svijetu‘ i može biti nešto istine u tome, metaforički govoreći - ali mislim da ne trebamo vaditi mikroskop", iznio je na sudu.

Tužitelji tvrde da je Stunt bio navodno umiješan u shemu pranja novca jer je raspad njegova braka s Petrom Ecclestone značio da je "rijeka novca" od njezine obitelji presušila. No Stunt je zanijekao da je bio "uzdržavan muškarac" tijekom braka.

image

Petra Ecclestone i James Stunt

Palace Lee/Matrixpictures.co.u/Matrixpictures/Profimedia

"Imao sam vrlo bogatu ženu, ali i meni samom dobro je išlo", kazao je Stunt pričajući i o čvrstoj kontroli obitelji Ecclestone tijekom njihova braka zbog koje je njegovo i Petrino troje djece moralo biti rođeno u Ujedinjenom Kraljevstvu radi poreznih razloga.

Na pitanje njegovog odvjetnika Richarda Fishera je li ikad tražio pozornost, Stunt je sudu rekao: "Nisam Kardashian, nikad nisam učinio ništa da bih stekao slavu. Nije mi bilo u glavi - imam novca i oženio sam kćer slavnog čovjeka. To nije bilo ono što sam želio, volio sam svoju ženu, nisam volio njen bankovni račun."

Složio se da je bio "razmetljiv", ali je rekao da iza toga nikad nije bilo zlonamjernosti prije nego što je dodao: "Ja sam onaj koji daje, a ne primatelj. Ako imaš, razmeći se, ako nemaš, uvijek možeš zaraditi više."

Kao dio svog svjedočenja, Stunt je također rekao da je povremeno bio "funkcionalni ovisnik", te da su mu lijekovi pomogli u raznim trenucima, uključujući njegov razvod i smrt njegova brata Leeja 2016. Kazao je da je nakon bratove smrti uzimao kokain svaki dan tijekom dvije godine i opisao drogu kao "dobrog i lošeg prijatelja".

Tvrdi i kako je posljednje dvije godine "čist" i rekao da redovito odlazi na pretrage urina kod liječnika zbog svoje djece. Stunt je također ustvrdio da je u jednom razdoblju svog života bio "drugi najveći kockar na svijetu", riskirajući i do pet milijuna funti u večeri, a gubio stotine tisuća.

image

James Stunt

Rob Todd/Dmg Media/Profimedia

Rekao je sudu i da nije drzak, arogantan čovjek te nekoliko puta naveo kako nije prevarant. Spominjao je, piše Daily Mail, i članove saudijske, bahreinske i omanske kraljevske obitelji koje je poznavao te dao dugačak popis dobrotvornih donacija koje je dao tijekom godina, uključujući Zakladu za AIDS Sir Eltona Johna i njegova supruga Davida Furnisha, koje je Stunt opisao kao dobre prijatelje.

Stunt i još sedam optuženih odbacili su optužbe za pranje novca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 20:14