HIP-HOP PRAVNA BITKA

Bivši kolega i prijatelj tuži A$AP Rockyja: ‘Pucao je na mene, ustrijelio me i uništio mi karijeru!‘

Rihannin partner i otac njezina djeteta naći će se na sudu oči u oči s bivšim prijateljem i suradnikom A$AP Rellijem

A$AP Rocky ovih dana bezbrižno snima spot u New Yorku

 Blayzenphotos/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Žrtva A$AP Rockyjeva potezanja automatskog pištolja u studenom prošle godine bio je član njegova hip-hop kolektiva A$AP Mob i sada želi pričati o tome. Terell Ephron, zvani A$AP Relli, tužit će repera zbog "nepopravljive štete nanesene njegovoj karijeri u industriji zabave" nakon pucnjave u Los Angelesu.

image

Pretres A$AP Rockyjeva doma u Los Angelesu

Spot/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Dakle, Ephron je do sada neimenovani muškarac kojeg je A$AP Rocky navodno ustrijelio i, srećom, zadao mu tek manje ozljede.

Rocky, čije je pravo ime Rakim Mayers, uhićen je u travnju zbog napada smrtonosnim oružjem, a policija nije otkrila ime žrtve. U pretrazi njegova doma otkriven je pravi arsenal oružja, a prema tadašnjim izvješćima u medijima i drugi dokazani materijal. Zbog toga ide na sud 17. kolovoza, na preliminarno saslušanje.

image

A$AP Relli, žrtva pucnjave

No, uoči saslušanja javio se i Ephron i najavio tužbu. U izjavi koju su za Rolling Stone dali Ephronovi odvjetnici Jamal Tooson i Brian Hurwitz on je javno optužio Mayersa da ga je namamio na opskurnu lokaciju u Hollywoodu "kako bi razgovarali o nesuglasicama između njih dvojice" no imao je mnogo zloćudnije ideje.

"A$AP Rocky nije planirao samo razgovor. Došao je naoružan poluautomatskim pištoljem. Kada su se našli, razgovarali su, a onda je bez provokacije, upozorenja ili bilo kakvog opravdanja, A$AP Rocky izvadio pištolj i namjerno ispalio više hitaca u gospodina Ephrona", navodi se u priopćenju.

Ephron, koji radi kao menadžer za talente i producent, te vodi različite projekte s modom i nakitom u A$AP Mobu, tvrdi da mu je Mayers nanio manje ozljede lijeve ruke. Cijeli incident su snimile obližnje nadzorne kamere.

image

A$AP Rocky uhićen je po dolasku s Barbadosa

@246paps/@246paps/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Vijest o pucnjavi odjeknula je u travnju kada je A$AP Rocky uhićen ubrzo nakon što je izišao iz privatnog zrakoplova u zračnoj luci Los Angelesa. Bio se vratio s putovanja sa svojom djevojkom, glazbenicom, glumicom i poduzetnicom Rihannom.

image

Rihanna i ASAP Rocky u New Yorku

Papculture/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Par je proveo neko vrijeme na njezinom rodnom Barbadosu, nekoliko tjedana prije rođenja njihova prvog zajedničkog djeteta. Tada je taj 33-godišnjak uhićen, ali i vrlo brzo pušten iz pritvora jer je položio jamčevinu od 500.000 dolara.

image

A$AP Rocky (Rakim Athelaston Mayers) na koncertu u Londonu

Martin Harris/Capital Pictures/Profimedia

Dužnosnici su bili škrti na riječima o daljnjim detaljima slučaja, ali losangeleška policija tvrdila je u vrijeme njegova uhićenja da je Mayers nekoliko puta pucao na čovjeka tijekom svađe.

U izjavi danoj Rolling Stoneu, A$AP Rellijevi odvjetnici kažu kako je on pretrpio "višestruke prijetnje smrću i nepopravljivu štetu svojoj karijeri u industriji zabave kao posljedicu ovog incidenta", dodajući da očekuju da će sve biti riješeno u građanskoj parnici.

Rolling Stone ima informacije kako su njih dvojica bili prijatelji još od srednje škole Bayard Rustin u New Yorku. Iako Ephron nije pjevao, godinama je u A$AP Mobu, hip-hop kolektivu koji su 2006. godine osnovali pokojni A$AP Yams, A$AP Bari, A$AP Illz i A$AP Kham, a uz glazbu su se oduvijek bavili i projektima povezanim s modom, skaterima, ekstremnim sportovima... Članovi kolektiva postigli su tijekom godina dosta uspjeha - primjerice, A$AP Rockyjev "Purple Swag" objavljen u ljeto 2011. godine bio je golemi hit. Akronim A$AP, inače, znači "Always strive and prosper".

On tek treba progovoriti o pucnjavi, a mediji koji su uputili upite o slučaju njegovim odvjetnicima još čekaju odgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:57