GORAK RAZVOD

‘Bivši mi je dao pišljivih 470.000 kuna mjesečno, pa ne mogu s tim preživjeti!‘

Pripadnica visokog društva New Yorka ponovno pokreće brakorazvodnu parnicu jer prvi put, kaže, nije bila pri sebi zbog antidepresiva
Libbie Mugrabi
 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Pripadnica američkog visokog društva Libbie Mugrabi (41) čiji je 100 milijuna dolara vrijedan razvod godinama fascinirao tamošnju javnost, ponovno je otvorila slučaj tvrdeći da se njezin bivši suprug David nije pridržavao dogovorenih uvjeta, piše Daily Mail.

Mugrabi se u prosincu nagodila s mužem i tada bila 'vrlo sretna' s nagodbom koju je dobila. Međutim, sada tvrdi da zbog antidepresiva koje je tada uzimala zapravo nije bila svjesna da pristaje na 'samo' 79.000 američkih dolara mjesečno (473.000 kuna), od čega, kaže, ne može preživjeti.

Par ima dvoje zajedničke djece, Rosemary i Joseph, za koje se vjeruje da imaju oko 14 i 12 godina. Vjenčali su se 2005. godine, godinu dana nakon što su se sreli u hotelu St Regis u Aspenu u Coloradu.

Davidova obitelj je iz Sirije i 'teška' je oko pet milijardi dolara. Prave su legende u svijetu umjetnosti i posjeduju najveću privatnu zbirku djela Andyja Warhola na svijetu.

U sudskim dokumentima, Libbie je rekla da joj je David poslao dvije slike kako je dogovoreno - ali one su oštećene i stoga nisu toliko vrijedne.

U tužbi je kazala da je David 'namjerno oštetio umjetnine koje joj je pristao dati prema sporazumu o razvodu.'

Jedno od djela bio je Warholov 'Kip slobode', čija je vrijednost oko dva milijuna dolara.

Druga slika umjetnika Basquiata, procijenjena je na 6,5 ​​milijuna dolara.

Umjetnine su trebale biti predane 6. svibnja, kako je navedeno u dogovoru, u kući u Hamptonu koju je Libbie dobila u sklopu razvoda.

Predani su joj i automobili, uključujući i jedan vintage Ferrari.

image
David Mugrabi i Libby Mugrabi
Frazer Harrison/Getty Images/Profimedia

No, njezin je sigurnosni tim na dan izvršenja pozvao policiju tvrdeći da je umjetnina koju je David poslao putem servisa imala oštećenja od vode. Također, Basquiatov je 'kolaž oštećen' pri 'podizanju dijela papira s platna', kazali su.

S obzirom na takvo stanje, Libbie je odbila primiti radove.

Tvrdi da David 'nije pravovremeno platio obvezu uzdržavanja barem pet mjeseci' prije nego što je potpisala sporazum o razvodu, što je učinila 'pod prisilom' jer ju je to dovelo u 'financijski očaj'.

Dodaje da su je 'zastrašili' potpisivanjem sporazuma, kojeg sada nastoji poništiti i ponovo otvoriti postupak razvoda.

Njezin bivši muž David nije komentirao situaciju.

Novi dokumenti predani sudu pokazuju naglu promjenu njezinih osjećaja.

U veljači je za jedan podcast rekla da bi ostala u braku, ali kaže da je suprug bio taj koji je podnio zahtjev za razvod.

Rekla je da je njezin suprug bio 'jako drag' i 'divan muškarac', no prenizak za nju.

'Niski muškarci imaju Napoleonov kompleks. Nisu zadovoljni svojom visinom pa to moraju nadoknaditi na druge načine ', rekla je.

Kazala je da se nade da će sljedeći put upoznati nekoga višeg.

Također je rekla da bi ostala u braku dok djeca oboje ne napune 18 godina, ali da ju je bivši iznenadio zahtjevom za razvod.

'Imamo sjajan život i apsolutno nije bilo razloga za tako grubi razvod', rekla je. 'Roditelji su mi se razveli, znam sve o razvodima. Problem je što on ne zna. Nije odavde, nije Amerikanac. Ne znam što je želio ili želi ... No ja znam što ja želim ', rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:56