MAMIO DJEVOJKE

Bivši suprug Emily Ratajkowski optužen za seksualno zlostavljanje: ‘Doveo me u njihov stan i bez pristanka ušao u mene‘

Očito je da su optužbe protiv Sebastiana Bear-McClarda one ‘nepomirljive razlike‘ zbog kojih je Emily tražila razvod braka

Emily Ratajkowski i Sebastian Bear McClard 2019. godine

 Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Model i glumica Emily Ratajkowski (31) na sudu u New Yorku već se godinu dana razvodi od bivšeg supruga, producenta Sebastiana Beara-McClarda (42), oca njezina dvogodišnjeg sina Sylvestera Apolla. Zahtjev je podnijela ona, pozivajući se na "nepremostive razlike" te zatražila potpuno skrbništvo nad sinom. Zajedno su bili ukupno četiri godine, a raspad braka dvoje zgodnih, mladih i uspješnih ljudi mnogima je bio iznenađenje. Sada je jasnije što je utjecalo na njegov kraj.

Dvije su žene optužile Sebastiana Bear-McClarda za seksualno napastovanje još u kolovozu prošle godine. Variety je sada otkrio njihove priče i prenio neke mučne detalje.

Prva je žena, danas 24-godišnjakinja, progovorila o događajima iz 2016. godine. Tada joj je Bear poslao poruku na Instagram i ponudio joj "neformalni sastanak" i razgovor oko malene uloge u filmu "Paklena noć" braće Joshue i Benjamina Safdieja, u kojem je glumio i Robert Pattinson, njezin idol. Stvari nisu išle kako je očekivala. Tijekom audicije, tvrdi, našla se gola pred grupom muškaraca, glumaca i ekipe, uključujući i redateljski dvojac. Morala je izvesti scenu s glumcem koji je nedavno pušten iz zatvora.

image

Sebastian Bear, Robert Pattinson i Josh Safdie u Cannesu 2017.

Anne-christine Poujoulat/Afp

Variety je prenio dio njezine izjave u kojoj opisuje kako je bila "potpuno zaprepaštena i skamenjena".

- Nelagoda se dodatno pojačala kada mi je odjednom (glumac) šapnuo na uho pitanje ‘može li mi ga staviti‘ dok kamere snimaju. Rekla sam "Ne!", piše.

Variety je, u razgovoru s drugim bivšim suradnicima producenta potvrdio i kako je djevojka kasnije imala seksualnu vezu s Bear-McClardom koja je potrajala neko vrijeme. Honorar nije dobila (osim što joj je koji put kupio cigarete, prema njezinim riječima), u filmu koji je premijeru imao u Cannesu 2017. godine nema njezinih scena.

Druga žena istupila je s optužbama da ju je producent, dok je bio u braku Ratajkowski, preko Instagrama mamio govoreći o svojem položaju u filmskoj industriji, te obećavao da će joj pomoći u karijeri i dati ulogu u filmu "Nebrušeni dragulj" s Adamom Sandlerom u glavnoj ulozi. Variety piše kako je ona, tada 18-godišnjakinja, došla u stan koji je dijelio s Emily.

- Počeli smo se ljubiti, to je eskaliralo i tada je, bez mojeg pristanka ušao u mene, bez korištenja kondoma - izjavila je.

Kada je pukla vijest o razvodu Ratajkowski i Bear-McClarda, njih dvoje nisu davali nikakve izjave, a pisalo se kako je on "serijski preljubnik". Danas je jasno da se radilo o još ružnijim razlozima za razvod. Ratajkowski je, ipak, šest mjeseci kasnije, otvorila dušu u podcastu "Going Mental With Eileen Kelly".

- Dugo mi je trebalo da skupim hrabrost da odem. Bila sam jako, jako nesretna - kazala je Emily. Imala sam manje od 50 kilograma, a nedavno sam rodila. Smršavjela sam jako jer nisam bila dobro, dodala je.

Rekla je i kako je prije nego što je otišla odvjetnicima pokušala sve drugo da spasi brak i riješi svoje probleme s mentalnim zdravljem. Rekla je da je bila izložena gaslightingu, jednoj vrsti manipulacije, psihičkog zlostavljanja koji se često događa u nasilnim vezama. Nasilnik ili zlostavljač kod gaslightinga dovodi metu u zabludu, stvarajući lažne priče i tjerajući ih da preispituju svoje prosudbe i stvarnost.

image

Emily Ratajkowski

Michael Tran/Afp

- Pokušala sam uzimati antidepresive, bila sam uvjerena da nešto nije u redu sa mnom - rekla je, a njezine riječi, u svjetlu optužbi protiv njezina bivšeg supruga, sada su mnogo jasnije. - Mislim da je najvažnija pouka iz tog odnosa bila da trebam vjerovati svojim instinktima.

Glasnogovornica braće Safdie za Variety je prenijela njihovu izjavu po kojoj su, u srpnju 2022. godine upozoreni na ponašanje Sebastiana Bear-McClarda, te su poduzeli odgovarajuće korake i istog trena prekinuli suradnju s njim te da trenutno nemaju nikakvih drugih komentara. Kontaktirali su i Emily Ratajkowski koja nije željela komentirati priču, a razgovor je, kažu iz Varietyja, odbio i sam glavni akter.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:43