PROGLAŠEN KRIVIM

Bivšoj zvijezdi dječjih serija i filmova prijeti 20 godina zatvora: ‘Nisam kriv, te slike je skidao netko drugi‘

Duggarovi odvjetnici poricali su optužbe tijekom suđenja, navevši da je netko drugi preuzeo fotografije na Duggarovo računalo

Josh Duggar sa suprugom

 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Nekadašnja zvijezda dječjih filmova i serija Josh Duggar u četvrtak je proglašen krivim zbog preuzimanja i posjedovanja snimki seksualnog zlostavljanja djece na svojem računalu, piše NBC.

Porota u Fayettevilleu, u američkoj saveznoj državi Arkansas, proglasila je 33-godišnjaka krivim zbog posjedovanja dječje pornografije. Prijeti mu 20 godina zatvora i kazna od 250.000 dolara za svaku kasniju osudu.

"Poštujemo razmišljanje porote i njihovu presudu, ali namjeravamo uložiti žalbu", poručili su iz Duggarovog odvjetničkog tima nakon saslušanja presude.

Duggar tvrdi da nije kriv, dok tužitelji tvrde da je koristio particiju operativnog sustava Linux na svojem laptopu kako bi zaobišao program koji nadzire korištenje interneta na njegovom računalu.

Dokazi koji su izneseni u sudnici uključivali su zapise Duggarovog pretraživanja interneta, popis preuzetih fotografija i njegove osobne poruke.

Duggarovi odvjetnici poricali su optužbe tijekom suđenja, navevši da je netko drugi preuzeo fotografije na Druggarovom računalu.

U drugom tjednu suđenja, Duggarova obiteljska prijateljica Bobye Holt posvjedočila je da joj je glimac priznao zlostavljanje maloljetne djevojke tijekom razgovora 2003.

Duggar je sudjelovao u reality showu na mreži TLC sa svojom obitelji pod nazivom "19 Kids and Counting" koji je trajao od 2008. do 2015. U emisiji su prikazani životi Jima Boba i Michelle Duggar s njihovih 19 djece, od kojih je Duggar bio najstariji, a često su se spominjala njihova vjerska uvjerenja kao pobožnih baptista, piše NBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:29