VIRALNI POST

Bizarno i jezivo upozorenje iz Teksasa: Ne gledajte taj film, pustit ćete pakao u svoju kuću!

Jamie Gooch kaže da je ‘neki‘ smatraju ludom zato što bi zabranila djeci gledati ‘Hokus-pokus 2‘ jer bi mogla biti stvarno začarana

Scena iz filma ”Hokus-pokus 2”

 /Disney

Objava Amerikanke Jamie Gooch na društvenim mrežama, kojom je željela upozoriti roditelje da će film "Hokus-pokus 2" pustiti pakao u živote njihove djece, postala je viralna.

- Nemojte gledati ovaj film - upozorila je Gooch. - Svi misle da je sve to lažno i nevino, ali mogu bacati bilo koju vrstu čarolije koju žele. Svašta bi moglo doći u vaš dom kroz televizijski ekran, dodala je.

Priča je toliko bizarna da je u prvom trenutku lako pomisliti kako se radi o nekom marketinškom triku, reklami za film ili zgodnom sadržaju za medije u vrijeme prije Halloweena, Noći vještica, koji je u SAD velika stvar. No, nije.

"Hokus-pokus 2" je Disneyjeva fantastična komedija u režiji Anne Fletcher, nastavak filma "Hokus- pokus" iz 1993. godine koji se ubraja među najomiljenije filmove s tematikom Noći vještica. U njemu Bette Midler, Sarah Jessica Parker, Kathy Najimy i Doug Jones ponavljaju svoje uloge, a uz njih su tu i nova lica - Sam Richardson, Whitney Peak, Belissa Escobedo, Tony Hale i Hannah Waddingham. U "dvojci" tri tinejdžerice slučajno prizovu vještice, sestre Sanderson, u Salem te moraju smisliti kako ih spriječiti u izazivanju kaosa te kako ih se riješiti.

image

Jamie Gooch

/Screenshot/kwtx

Gooch, majka troje djece iz Teksasa objavu je uklonila, no bilo je kasno jer se već bila proširila internetskim bespućima. Zato je pristala ekipi lokalne televizijske postaje KWTX obrazložiti zašto se boji da bi ovaj film doista mogao imati zlokoban utjecaj na djecu.

Rekla je da "Hokus-pokus 2", koji je označen kao prikladan za starije od 12 godina, može utjecati na nevine umove mladih te je ponovila kako je najgori mogući scenarij da, gledajući ga, pustite pakao na svoju djecu i u svoj dom.

- Cijeli film temelji se na vješticama koje love djecu za obred krvne žrtve - objasnila je u televizijskom prilogu i otkrila da je bila nervozna kada je svoja razmišljanja i strahove odlučila podijeliti na društvenim mrežama.

- Bila sam malo uplašena kad sam pritisnula "objavi" jer sam se bojala reakcija. Objava je bila namijenjena ljudima koji su bili u nedoumici oko nekih odluka koje trebaju donijeti za svoju obitelj - rekla je za KWTX i dodala kako su je na društvenim mrežama neki proglasili ludom, ali su reakcije bile "uglavnom pozitivne".

Zabrinuta Teksašanka izjavila je i kako vjeruje da je ovaj film samo dio šireg trenda.

- Mislim da to ide dalje od filma, dalje od Noći vještica - kazala je. - Sama sam vidjela stvari na televiziji koje su se pojavile i u stvarnom životu zbog kojih sam pomislila: "O, moj Bože, što ja to primam na sebe!".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 19:28