BORBA ZA SLOBODU

Bogatstvo Britney Spears od 57 milijuna dolara ugroženo zbog odvjetničkih naknada?

Rješenje je da Britney ponovno počne raditi, da stane za mikrofon, ali ona to žustro odbija
Britney Spears
 Kevin Winter

Bogatstvo pop princeze Britney Spears u iznosu od 57 milijuna dolara ugroženo je njezinim "odbijanjem nastupa" i visokim odvjetničkim naknada, tvrde novi sudski dokumenti koje je proučio The Sun.

Papiri također otkrivaju da Britney, koja se za Instagram snima kako pleše po svom domu u Los Angelesu i objavljuje vrlo čudne selfije, ne razmišlja o ponovnom izlasku na scenu ili u studio za snimanje dok ne bude sama mogla voditi financije onako kako ona to želi.

No, ako se sudska borba nastavi uskoro će ostati bez bogatstva kojim bi upravljala. Naime, uz dosadašnje troškove, svaki sat borbe za slobodu Britney košta oko gotovo 1000 dolara, odnosno oko 6500 kuna.

Naime, Britney, koja je zadnji put nastupila u Las Vegasu u prosincu 2017. godine, sada pokušava zaposliti novi pravni tim kako bi mogla povjeriti tvrtki Bessemer Trust sa sjedištem u New Yorku svoje poslove i novac.

image
Face To Face/Face To Face/Profimedia

No njezin otac Jamie (68), koji kontrolira njezino bogatstvo i život kao njezin službeni skrbnik kaže da je trošak previsok.

Britney želi zaposliti odvjetničku tvrtku Loeb & Loeb kako bi zamijenila svog oca u skrbničkom dijelu i nezavisnoj tvrtki Bessemer Trust učinila povjerila svoj novac.

No, njihovi odvjetnički troškovi, koji su oko 945 dolara na sat, nisu "u najboljem interesu gospođe Spears s obzirom na neizbježne, vrlo značajne troškove koji bi nastali", tvrdi njezin otac u dokumentima.

„Stopa izgaranja“ Britneyinog novca je vrlo visoka, s obzirom na to da ona trenutačno ne radi, upozoravaju odvjetnici njenog oca.

image
Jamie Spears, Britneyin otac
Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

- Gospodin Spears je i dalje zabrinut zbog "brzine izgaranja" novca, a istodobno vjeruje da je u najboljem interesu gospođe Spears osigurati da se ona s lakoćom vrati na posao ako će to željeti učiniti u budućnosti. Naravno da gospodin Spears shvaća da je odluka o tome hoće li raditi ili ne, ovisi u potpunosti ovisi o gospođi Spears – kažu odvjetnici.

Britney već nekoliko mjeseci pokušava maknuti oca s pozicije njenog skrbnika, no zasad joj to nije pošlo za rukom.

image
Instagram

Njezin pravni zastupnik Sam Ingham kaže: „Britney jednostavno ne dijeli Jamiejevu viziju budućnosti u kojoj ona treba nastaviti s nastupima i njemu u potpunosti prepustiti upravljanje svojim imanjem kao što je to činila u prošlosti. Umjesto toga, nominirala je tvrtku Bessemer Trust za neovisnog, izuzetno dobro kvalificiranog financijskog savjetnika s punom uslugom s kojim može surađivati kako bi planirala svoje buduće potrebe, bez obzira odluči li ikada više nastupiti. Jedini način na koji će se osigurati da se čuje Britneyin glas jest da ima dostupnog kvalificiranog pravnog savjetnika koji bi je postavio u ravnopravan odnos s Jamiejem."

Tvrdi da neće biti "neizbježnih, vrlo značajnih troškova" zapošljavanjem novih odvjetnika, dodajući da predstavnici njezinog oca samo trebaju podići telefon kako bi riješili problem.

- Njegov je savjetnik uvijek dobrodošao da podigne slušalicu, nazove nas i razgovara o rješenju - kaže Ingham.

image
Britney Spears i dečko Sam Asghari
Planet Photos/Planet/Profimedia

Novootkriveni dokumenti, kako piše The Sun, također otkrivaju da je Britney potrošila 300.000 dolara na odvjetničke honorare boreći se, u odvojenom pravnom slučaju protiv svog bivšeg menadžera Sama Luftija. Radi se o dugotrajnom pravnom procesu oko slučaja klevete koji je započeo 2009. godine, a završio 2016. godine kada mu je navodno dodijeljen šesteroznamenkasti iznos.

Britney zasad ima odvjetnika Sama Inghama kojeg je imenovao sud, dok njezin otac koristi odvjetničku tvrtku Freeman, Freeman & Smiley. Svi ti troškovi namiruju se s računa za Britneyno imanje plaća sve svoje troškove, s kojeg novci rapidno nestaju otkako je njezine poslove preuzeo skrbnik 2008. nakon njezinog sloma.

image
Britney Spears 2001. godine
Kevin Winter

Dustin Strand, jedan od organizatora pokreta Free Britney koji pokušava okončati njezino skrbništvo i udaljiti je od oca 'tamničara', rekao je: „Britneyin otac samo odgađa stvari kako bi zadržao kontrolu koja ironično također košta ogromnu količinu novca. Britney je potrošila milijune na pravne troškove tijekom više od deset godina zbog ovog nepravednog skrbništva. Njezin se tata bori protiv nje na svakom koraku i stvarno je tužno za njih oboje što su došli u ovu fazu."

Slučaj Britneyinog skrbništva i dalje je na sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:12