NEĆE DOĆI NA DODJELU

Bojkotira Zlatne globuse zbog seksualnog napada otprije 20 godina: ‘Moja majka nije odgojila licemjera!‘

Philip Berk, bivši čelnik Udruženja holivudskih stranih novinara, 2003. pipkao je Brendana Frasera na eventu u hotelu Beverly Hills

Brendan Fraser 

 Tommaso Boddi/AFP

Brendan Fraser (54), zvijezda filma "Kit", koji uskoro stiže i u hrvatska kina, nominiran je za ovogodišnji Zlatni globus u kategoriji najboljeg glumca u drami, no na svečanu dodjelu, koja se održava u noći na srijedu, ipak neće doći.

Naime, godine 2018. Fraser je u intervjuu za GQ rekao kako ga je Philip Berk, bivši čelnik Udruženja holivudskih stranih novinara (koja vodi Zlatne globuse), 2003. pipkao tijekom eventa u hotelu Beverly Hills, prenosi portal Bustle.

- Njegova lijeva ruka poseže okolo, grabi me za stražnjicu i jednim prstom dodiruje mi perineum (područje između anusa i skrotuma muškaraca). I onda još krene pomicati taj prst... Doživio sam napadaj panike i straha. Osjećao sam se bolesno. Kao malo dijete, kao da mi je lopta u grlu. Mislio sam da ću zaplakati - prisjetio se glumac.

Berk je u svojim memoarima priznao da je dotaknuo Fraserovu stražnjicu, ali samo "u šali".

- Fraserova priča potpuna je izmišljotina - izjavio je za GQ.

image

Josh Duhamel, Philip Berk, Katie Holmes i Blair Underwood

Gabriel Bouys/AFP

Upitan hoće li prisustvovati dodjeli Zlatnih globusa, Brendan je odgovorio: "Imam više povijesti s Udruženjem holivudskih stranih novinara, nego što imam poštovanja prema tom istom Udruženju. Ne, neću doći na dodjelu. I to je zbog povijesti koju imam s njima. A moja majka nije odgojila licemjera. Možete o meni reći bilo što, ali ne i da sam licemjer".

Podsjetimo, Udruženje holivudskih stranih novinara nikad nije poduzelo nikakve stegovne mjere protiv Berka, iako je provedena istraga i bilo je zaključeno kako je dotični zbilja neprimjereno dirao Frasera. Štoviše, tražili su od glumca da potpiše priopćenje za javnost u kojemu stoji kako je u pitanju bila "šala, a ne seksualni napad", što je Brendan odbio potpisati.

Philip Berk suspendiran je tek 2021. godine, nakon što je objavljeno da je članovima Udruženja poslao članak u kojemu Black Lives Matter naziva "rasističkim pokretom mržnje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:19