GRUPNO IZLAGANJE

Brad Pitt iznenadio izložbom: ‘Nakon razvoda nisam izlazio iz studija po 15 sati‘

Radovi poznatog glumca pojavljuju se zajedno s keramičkim radovima glazbenika Nicka Cavea i umjetnika Thomasa Houseaga

Brad Pitt, Nick Cave i Thomas Houseago

 Jussi Koivunen/Afp/Profimedia

Brad Pitt je ove subote debitirao kao kipar na grupnoj izložbi u Muzeju umjetnosti Sara Hildén u finskom Tampereu, piše Guardian.

Radovi poznatog glumca pojavljuju se zajedno s keramikom glazbenika Nicka Cavea i radovima umjetnika Thomasa Houseaga povodom izložbe "Mi ("We"), koja će biti otvorena do 15. siječnja 2023. godine.

- Za Nicka i mene ovo je novi svijet. Jednostavno se osjećam dobro - rekao je Pitt za finsku televizijsku kuću Yle na ceremoniji otvaranja.

Pittovih devet radova u sklopu izložbe uključuju veliki gipsani panel koji predstavlja pucnjavu, kao i niz silikonskih skulptura u obliku kuće, od kojih je svaka pogođena mecima različitog kalibra.

- Ovdje se radi o samorefleksiji. Radi se o tome gdje sam pogriješio u svojim vezama, gdje sam suučesnik - rekao je Pitt na otvaranju.

- Za mene, ovo je proizašlo iz onog što nazivam radikalnom inventurom sebe, postajem stvarno brutalno iskren prema sebi i uzimam u obzir one koje sam možda povrijedio te trenutke u kojima sam pogriješio - objasnio je 58-godišnji glumac.

image

Brad Pitt, Nick Cave i Thomas Houseago

Jussi Koivunen/Afp/Profimedia

Glumac se navodno okušao u lončarstvu nakon razvoda od Angeline Jolie, provodeći i do 15 sati dnevno u Houseagovom studiju u Los Angelesu još 2017. godine. Za GQ je u kolovozu rekao da svoje bavljenje keramikom ne smatra umjetnošću, već kao "samačku, vrlo tihu i taktilnu vrstu sporta".

Pittov neočekivani posjet iznenadio je Fince jer njegovo sudjelovanje u izložbi nije prethodno najavljeno.

- Ovo je uzbudljivo i prekrasno - rekla je glavna kustosica muzeja Sarianne Soikkonen za Agence France-Presse. Dodala je da je na Houseagovu odluku da uključi svoje prijatelje u svoju izložbu oblikovala pandemija i "događaji u Houseagovom osobnom životu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:58