PROCURILI DOKUMENTI

‘Brad Pitt me zgrabio za glavu, šakom udario u strop aviona, a onda je krenuo prema djeci‘

Jolie je u sklopu spora oko vlasništva nad vinarijom Chateau Miraval otkrila nove detalje o letu avionom koji je doveo do razvoda braka s Pittom

Angelina Jolie i Brad Pitt

 MARK RALSTON/AFP

Američka glumica i redateljica Angelina Jolie otkrila je nove detalje o letu avionom koji je doveo do okončavanja njezinog braka s američkim glumcem Bradom Pittom, piše The Guardian.

Glumica je detalje otkrila u pritužbi koju je predala u sklopu njihovog spora oko vlasništva nad vinarijom Chateau Miraval u Francuskoj koju su bili posjedovali.

Njezini odvjetnici tvrde da su pregovori koje su bivši supružnici vodili oko prodaje njezinog udjela njemu propali nakon što je Pitt od Jolie zatražio da potpiše izjavu u kojoj stoji da Jolie neće javno govoriti o tome kako je Pitt fizički i emocionalno zlostavljao nju i njihovu djecu.

Jolie je u pritužbi ustvrdila da je Pitt u rujnu 2016. godine tijekom leta avionom iz Francuske do američke savezne države Kalifornije bio fizički i verbalno nasilan.

Glumica kaže da je njezin tadašnji suprug "gušio" jedno od njihovo šestero djece koja su bila prisutna u zrakoplovu. Dodala je da je drugo udario u lice.

Jolie je rekla da je incident započeo kada ju je Pitt optužio da "previše poštuje" njihovu djecu te da je urlao na nju u toaletu zrakoplova.

Nadalje, Jolie tvrdi da ju je Pitt "zgrabio za glavu" i "tresao". Navodno ju je nakon toga "zgrabio za ramena" i "tresao". Zatim ju je, kaže Jolie, gurnuo u zid WC-a. Glumica kaže da je Pitt je potom šakom udario u strop zrakoplova te da je ona nakon toga izašla iz toaleta.

Glumac ju je navodno u jednom trenutku polio pivom, a u drugom je vinom i pivo polio njihovu djecu.

Jolie je nekoliko dana nakon tog leta zatražila razvod braka.

Savezni istražni ured (FBI) istražio je spomenuti incident jer je on nadležan za provođenje zakona tijekom letova aviona. FBI je odlučio da neće nikoga kazneno goniti.

U redigiranom izvještaju FBI-ja stoji da je jedan agent Uredu državnog odvjetnika Sjedinjenih Američkih Država podnio "nekoliko kopija izjava o vjerojatnom uzroku koje su povezane sa spomenutim incidentom".

"Nakon što je pregledao dokument, predstavnik Državnog odvjetnika SAD-a o slučaju je razgovarao s agentom FBI-ja. Sve su se strane složile da se zbog više razloga nikoga neće kazneno goniti", stoji u izvještaju.

U izvještaju piše i da se Jolie nećkala oko toga treba li podržati podnošenje kaznene prijave protiv Pitta zbog incidenta tijekom leta.

Jolie se u kolovozu pomoću instituta prava na pristup informacijama pokušala domoći FBI-jevog izvještaja. Bilo je nejasno uključuje li spomenuti redigirani izvještaj tvrdnje da je Pitt gušio i udario dvoje od njihovo šestero djece.

Glumičini su odvjetnici u spomenutoj pritužbi ustvrdili da je Jolie "uložila velik napor" kako njezina i Pittova djeca ne bi morala ponovno proživjeti "bol" koju je Pitt toga dana "nanio njihovoj obitelji".

Spor oko vinarije Chateau Miraval počeo je u veljači ove godine, kada je Pitt tužio Jolie zbog navodnog kršenja "ugovorenih obaveza". Jolie je bila svoj udio u vinariji prodala tvrtki Tenute del Mondo, podružnici Stoli grupe. Pitt tvrdi da je Jolie svoj udio prodala u tajnosti te tako prekršila odredbe dogovora koji su potpisali, a u kojem stoji da ni glumac ni glumica svoj udio neće prodavati bez da o toj namjeri ne obavijesti drugoga.

Glumičina je tvrtka, koju je u međuvremenu kupila Stoli grupa, tužila Pitta te osporila njegovu tvrdnju da je Stoli grupa "nasilno preuzela" njezin udio u vinariji.

Jolie tvrdi da spomenuti dogovor nikada nije postojao te da je Pitt odbio razgovarati o tome što će se dogoditi s vinarijom ako se njih dvoje ikad raziđu ili razvedu.

Vinariju Chateau Miraval Jolie i Pitt kupili su 2008. godine, a u njoj su se vjenčali 2014. godine.

Pitt tvrdi da su pregovori o prodaji vinarije propali nakon što je u svibnju 2021. godine odlučeno da će bivši supružnici dijeliti skrbništvo nad svojom djecom, čemu se Jolie usprotivila. Jolie je tu odluku uspjela osporiti u srpnju 2021. godine.

Jolie pak tvrdi da je Pitt od pregovora odustao nakon što ona nije htjela da se u ugovor o prodaju uključi klauzula koja bi joj branila da o njemu u javnosti govori loše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:00