SUDSKA BITKA

Brad Pitt: ‘Taj ruski tajkun me maltretirao i prijetio mi, a sve zbog Angeline i vinograda vrijednog 350 milijuna!‘

Jolie je prodala svoj udjel u vinogradu Šefleru, a Pitt to pokušava poništiti dok tajkun želi suradnju s Pittom

Angelina Jolie i Brad Pitt

 Exclusivepix Media/Exclusivepix/Profimedia/

Brad Pitt (60) trenutačno bori pravnu bitku protiv ruskog tajkuna koji ima svoj biznis s votkom, Jurija Šeflera (56), za kontrolu nad vinarijom Chateau Miraval koju je posjedovao s bivšom suprugom Angelinom Jolie. Jolie (48) je prodala svoj udjel u vinariji Šefleru u vrijednosti od 64 milijuna dolara preko svoje investicijske tvrtke Nouvel 2021. godine, a Pitt to sad pokušava poništiti.

Glumac tvrdi u novim sudskim dokumentima da je, nakon što je "potajno" kupio Nouvel, Šefler objavio priopćenje za javnost u kojem je najavio njihovo "partnerstvo", a zatim je zahtijevao da se sastanu da bi razgovarali. Pitt ističe kako mu je "ultimativno prijećeno" ako ne pristane na suradnju.

image

Jurij Šefler

Jomo/Backgrid Uk/Profimedia/Jomo/backgrid Uk/profimedia

"Šefler je osobno poduzeo korake kako bi potaknuo svoje navodno partnerstvo s Pittom nakon što je transakcija zatvorena, pišući Pittu više puta kako bi ga natjerao da pristane", stoji u pravnim dokumentima do kojih je došao The U.S. Sun.

"Otkako je kupio Nouvel, Šefler je predložio sastanak između sebe i Pitta kako bi ‘raspravljali o daljem putu‘", stoji u dokumentima te se dodaje da je ponekad Šefler izražavao želju da radi s Pittom, a potom prijetio na temelju izmišljenih optužbi da Pitt loše upravlja vinarijom. Ove tvrdnje u dokumentima su iznijeli Pittovi odvjetnici ranije ovog mjeseca na Višem sudu u Los Angelesu.

Pitt je tužio Jolie u veljači 2022. zbog prodaje Nouvela i njegovih 50% udjela u Chateau Miraval poslovnoj grupi koju kontrolira Šefler. U rujnu te godine Nouvel je uzvratio protutužbom protiv Pitta i traži 350 milijuna dolara odštete.

image

Miraval Côtes de Provence

Crystal Pictures/Crystal Pictures/Profimedia/Crystal Pictures/crystal Pictures/profimedia

Pittov pravni tim tvrdi da je Šefler, čije poslovno carstvo posjeduje brend votke Stolichnaya, očajnički želio zaraditi na "slavnoj holivudskoj osobi". Novi sudski dokumenti navode da se biznismen želio "ugurati u partnerstvo između Pitta i Jolie, dvije slavne osobe koje žive u Kaliforniji, kako bi profitirao na Pittovoj slavi".

Novine također navode primjer korespondencije koju je Šeflera poslao Pittu 11. prosinca 2021.

"Ispričao se što je ‘iznenadio Pitta ulaskom u njegovo Carstvo Miraval‘ i zamolio Pitta da mu vjeruje i da se osloni na njega‘ kao svog novog ‘partnera‘", ali dodaje se da ako Pitt ne podlegne željama Šeflera da će on "štititi svoj interes i neće oklijevati provesti proces do samog kraja."

"I ispunio je tu prijetnju: nakon transakcije, Šefler je iskoristio Nouvel, kalifornijsko poduzeće koje sada kontrolira, da tuži Pitta i pokuša neprijateljski preuzeti Château Miraval." Šefler tvrdi da sud u Kaliforniji nije nadležan održati suđenje o tom pitanju.

image

Angelina Jolie i Brad Pitt

Profimedia/

Njegov odvjetnički tim ranije je opisao Pitta kao "glumca, a ne vinara" i dodao da se on "bavi iluzijama, a ne prljavštinom i grožđem". U međuvremenu, europski sud nedavno je navodno dodijelio Pittu djelomičnu pobjedu kada je Šefler oduzeo 10% njegovih dionica, čime je Pitt ponovno postao većinski dioničar. Sud u Luksemburgu, gdje se nalazi holding tvrtka Chateau Miraval, dao je kontrolu nad dionicama koje je Pitt poklonio Jolie 2013. stečajnom upravitelju kojeg je imenovao sud.

Pitt i Jolie kupili su imanje od 1300 hektara u Provansi, u južnoj Francuskoj, 2008. za 28,4 milijuna dolara i tamo su se vjenčali 2014. Vinograd je bio vrlo profitabilan i čak je proizvodio nagrađivani rosé. Bivši moćni holivudski par, koji ima šestero djece, razišao se 2016., ali još uvijek nije finaliziran njihov razvod. Vjeruje se da bi konačna nagodba mogla biti blizu nakon što je par prošli tjedan predao financijske dokumente sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:43