OPET NA SUDU

Brad Pitt tuži bivšu suprugu Angelinu Jolie: ‘Iznenadilo ga je kad je doznao što je napravila‘

Bivši supružnici tuže se zbog njihova zajedničkog imanja u Francuskoj, Château Miraval

Angelina Jolie i Brad Pitt

 Carl Court/AFP

Holivudski glumac Brad Pitt tuži svoju bivšu suprugu Angelinu Jolie, optužujući je da je nezakonito prodalasvoj dio njihova francuskog imanja Château Miraval, prenosi Page Six.

Pitt navodi da su se dogovorili kako nijedno od njih neće prodati svoj dio imanja, na kojem su se vjenčali 2014., bez suglasnosti druge strane. Stoga glumac u tužbi tvrdi da je Jolie drsko prodala svoj udio ruskom biznismenu Yuriju Shefleru bez njegova dopuštenja.

U sudskoj tužbi podnesenoj na višem sudu u Los Angelesu stoji: "Jolie je prodala dio imanja bez Pittova znanja, uskraćujući bivšem suprugu pravo na pristanak i pravo prvootkupa koji je njezin poslovni subjekt dugovao njegovom. Prodala je svoj dio iako je znala da će ruski biznismen Shefler nastojati kontrolirati njegov dio imanja i posao kojem se Pitt posvetio, a na taj bi se način potkopalo i Bradovo daljnje ulaganje u imanje Miraval."

Imanje Miraval nalazi se u selu Correns u regiji Provansa-Alpe-Azurna obala na jugoistoku Francuske. Vila ima 35 soba te je okružena vrtovima s jezercem, fontanama, akvaduktima, ribnjakom, kapelom i vinogradom koji je postao Pittova 'strast' i u njega je uložio veliku svotu novca. Jolie i Pitt imanje su kupili 2008. godine s namjerom da tamo odgajaju djecu i izgrade obiteljski vinski biznis. Tamo su se i vjenčali 2014., a nakon razvoda krenule su sudske bitke oko skrbništva nad djecom i zajedničke imovine.

Pitt je svoju ljubav prema vinu pretvorio u multimilijunski posao te je postao jedan od vodećih svjetskih proizvođača rose vina. U sudskim dokumentima se navodi da je do 2013. godine "Jolie potpuno prestala sudjelovati" u obnovi dvorca, dok je Pitt "nastavio ulagati milijune dolara, što je iznosilo otprilike 70 posto ulaganja u Miraval".

U siječnju 2021., "Jolie je pismeno informirala Pitta da je morala 'teška srca donijeti bolnu odluku'". Objasnila je da je kupila Miraval s Pittom kao 'obiteljski biznis' i da je vjerovala da će upravo imanje biti mjesto na kojem će 'ostariti zajedno', stoji u tužbi.

Nakon toga je odlučila prodati svgoj dio, a Pitt je krenuo s otkupom dijela imanja svoje bivše supruge. Međutim, u listopadu 2021., vinski odjel grupe Stoli, Tenute del Mondo, objavio je da je kupio njezinih 50 posto udjela imanja i vina koje se tamo proizvodi, a cijeli je posao počeo kontrolirati ruski poduzetnik Shefler. Ta je prodaja iznenadila Pitta, koji navodi kako više ne može koristiti Château kao svoj privatni dom te ne može nadzirati tvrtku koju je pomogao stvoriti i u koju je uložio milijune dolara.

"Jolie je davno prestala doprinositi Miravalu - dok je Pitt ulagao novac i znoj u vinski posao. Jolie nastoji prigrabiti dobit koju nije zaradila i povrat ulaganja u koje nije uložila", stoji u tužbi, koja se nastavlja riječima: "Miravalov uspjeh i s njim povezan rast vrijednosti omogućili su Jolie priliku da kapitalizira Pittov uspjeh i unovči ga, a da nikada nije maknula prstom prilikom razvijanja tvrtke."

"Ona traži povrat ulaganja koje nije napravila i dobiti koju nije zaradila", rekao je izvor upoznat sa situacijom, prenosi Page Six.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:42