ŽIVOT S NASILNIKOM

Brak iz pakla zvijezde filma ‘Obitelj Adams‘: Muž ju je tukao i prijetio joj, sve je gledao sin

Mislila sam da će me ubiti, u strahu sam posakrivala sve noževe i oštre predmete koje smo imali u kući, rekla je Christina Ricci
Christina Ricci i James Heerdegen
 Rich Fury/Getty Images/Profimedia

Američka glumica Christina Ricci (40) u srpnju prošle godine podnijela je zahtjev za razvod od supruga, filmskog snimatelja Jamesa Heerdegena, za kojeg se udala 2013. i s kojim ima šestogodišnjeg sina Freddieja. Zvijezda filmova "Obitelj Adams", "Casper" i "Čudovište" tražila je potpuno skrbništvo nad djetetom, ali brakorazvodnu parnicu usporila je globalna pandemija koronavirusa.

Ricci je sad, kako prenosi Daily Mail, sudskim putem uspjela isposlovati da joj suprug koji ju je, izjavila je, u više navrata izložio obiteljskom nasilju, ne smije prilaziti na manje od 90 metara. Sve je navodno počelo u prosincu 2019. godine, kad ju je James "tukao, pljuvao po njoj i ismijavao je glasajući se poput svinje". Glumica je izjavila kako ju je spomenuti incident uvjerio da se što prije treba razvesti.

Zlostavljanje se ponovilo i u lipnju 2020. Tad je Heerdegen Christinu zgrabio za zapešća, vukao je i naposlijetku bacio na kamin, zbog čega je holivudska zvijezda zadobila brojne posjekotine i modrice.

Nedugo poslije ovog incidenta, James je opet izgubio živce, pljunuo na suprugu i gađao je šalicom kave te stolcem. Tom nasilnom činu svjedočio je i njihov sin.

image
Christina Ricci i James Heerdegen sa sinom Freddiejem
Marksmen/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Glumičina odvjetnica Samantha Spector kaže kako njezina klijentica ima fotografije koje je spremna dostaviti sudu, a koje zorno prikazuju ozljede koje joj je nanio nasilni muž. Christina također strahuje da bi joj James mogao dodatno naštetiti, "poniziti je i osramotiti audio i videoisječcima koje je skupio tijekom njihove veze".

- Usred pandemije covida-19 našla sam se zarobljena u kući sa zlostavljačem. Bojala sam se za djetetovu i svoju sigurnost. Mislila sam da će me ubiti, pogotovo nakon što mi je krajem 2019. godine rekao: 'Mogao bih se sažaliti nad tobom jedino kad bi bila raskomadana na komadiće'. Te riječi su me užasnule, zbog njih sam posakrivala sve noževe i oštre predmete koje smo imali u kući - rekla je glumica pred sucem u Los Angelesu, koji je Heerdegenu izrekao zabranu prilaženja njoj i sinu, a osim toga, s njima ne smije niti pokušati stupiti u bilo kakav kontakt.

Snimatelj je preko odvjetnika negirao sve navode o zlostavljanju koje je iznijela Ricci. Štoviše, i on sad planira podnijeti zabranu pristupa protiv nje, a zaprijetio je i razotkrivanjem "njezina nasilničkog ponašanja pod utjecajem alkohola i droga".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:12