OPTUŽEN ZA SILOVANJE

Branislav Lečić se povlači iz politike, suspendiran iz predstave: ‘Ovo je moja osobna borba‘

Glumci Beogradskog dramskog pozorišta odbili su suradnju s glumcem u predstavi ‘Kad su cvetale tikve‘
Branislav Lečić i Danijela Štajnfeld
 Instagram

Srpski glumac i oporbeni političar Branislav Lečić odlučio se povući s čela pokreta Demokratske Srbije nakon optužbi Danijele Štajnfeld da ju je silovao prije devet godina.

- Kako ova moja borba za istinu ne bi nanosila štetu svima onima s kojima sudjelujem u borbi protiv ovog zlokobnog režima, povlačim se s čela pokreta Demokrata Srbije. Ovo je moja osobna borba za obranu svog integriteta, imena i profesionalnog ugleda i ne želim da opterećuje sve one koji su iskreni borci za normalnu, slobodnu i demokratsku Srbiju, naveo je u priopćenju.

Nakon što je glumica Mirjana Karanović odbila igrati u predstavi sa Branislavom Lečićem, glumci Beogradskog dramskog pozorišta također su odbili suradnju s glumcem u predstavi "Kad su cvetale tikve". Kako pišu mediji, 17 članova glumačkog ansambla potpisalo je peticiji jer je žele igrati s Lečićem, a njih 14 je bilo suzdržano.

Iz BDP-a su objavili sljedeće priopćenje:

"Beogradsko dramsko pozorište informira javnost da je na zahtjev većeg dijela ansambla predstave 'Kad su cvetale tikve', glumac Branislav Lečić izuzet iz nadolazećih izdanja predstave, zbog aktualne situacije".

Naveli su da smatraju da je, zbog složenosti svih događanja, ovaj slučaj isključivo u rukama nadležnih institucija i kako se na ovu temu neće više izjašnjavati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:47