PODNIJELA TUŽBU

‘Brat Michaela Jacksona me silovao, a kad sam ga prijavila, sve su pokušali zataškati...‘

Navodno zataškavanje joj je uskratilo ‘sposobnost da ublaži svoju štetu, dobije terapeutsku podršku i otkrije traumu drugima‘

Jermaine Jackson

 Andreassuhr/face To Face/Face To Face/Profimedia/Andreassuhr/face To Face/face To Face/profimedia

Jermaine Jackson, brat Michaela Jacksona, optužen je za seksualni napad a tužbu je u četvrtak podnijela Rita Butler Barrett u Los Angelesu.

U spomenutu tužbu za seksualno zlostavljanje, fizičko nasilje i nemar Barrett je uključila i Jermaine L. Jackson Music Productions, Inc. i Work Records, Inc., poduzeća bivšeg člana Jackson Fivea, piše Page Six.

Barrett tvrdi da je Jacksona, koji sada ima 69 godina, upoznala dok je radila kao izvođač radova kod glazbenika. Osim toga, ona tvrdi da su njih dvoje imali međusobne "bliske osobne/obiteljske veze", uključujući osnivača Motown Recordsa Berryja Gordyja, koji je navodno bio "istovremeno u osobnom i poslovnom odnosu" s njenim suprugom.

image

Jermaine Jackson, 1970.-ih

Universal Archive/universal Images Group/Universal Images Group/Profimedia/Universal Archive/universal Images Group/universal Images Group/profimedia

Prema Barrett, Jackson se navodno "nasilno" uvukao u njezin dom u LA-u nakon što je nenajavljeno stigao u proljeće 1988. godine. Kako stoji u njezinom podnesku, fizički ju je napao, a ona se "molila Bogu za pomoć" jer se "bojala za svoj život".

Kad se Jackson navodno "zasitio", Barrett tvrdi da je napustio njezinu rezidenciju. Sljedećeg dana, ona tvrdi da je "napad prijavila" Gordyju, koji sada ima 94 godine, samo da bi on "prešutio i prikrio Jermaineova djela, te pokušao zataškati cijelu stvar".

Barrett vjeruje da je Gordyjeva navodna neaktivnost omogućila njemu, Jacksonu i "drugima u poslovnom odnosu da nastave ubirati profit koji proizlazi iz Jacksonova rada i ugleda". Također, Barrett je istaknula da je Motown Records "prodan tog lipnja, i to za veliki iznos".

image

Jermaine Jackson

Fabrice Jolivet Photography/Alamy/Alamy/Profimedia/Fabrice Jolivet Photography/alamy/alamy/profimedia

U svojoj tužbi, Barrett tvrdi da je Jackson "afirmativno sudjelovao u prikrivanju i sprječavanju otkrivanja informacija u vezi sa zlostavljanjem". Kako ističe Barrett, Jackson je poticao pojedince da šute ili da spriječe širenje informacija o seksualnom napadu, tj. da ne postanu javne ili da se otkriju".

Navodno zataškavanje joj je uskratilo “sposobnost da ublaži svoju štetu, dobije terapeutsku podršku i otkrije traumu drugima”.

Jacksonovo navodno ponašanje opisuje kao "opresivno", "zlonamjerno", "manipulativno" i "vrijedno prezira". Tvrdi da je bila "prisiljena patiti u tišini i sramoti desetljećima", dodajući da "nastavlja trpjeti veliku emocionalnu patnju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 01:32