ANDREW GIBSON

Brat slavnog glumca: ‘Otac me izopćio iz obitelji jer sam gay, sramio se zvati me sinom‘

Roditelji Mela Gibsona već su imali 10 djece kad su odlučili posvojiti i Andrewa, koji je iz obiteljskog doma otišao sa 16 godina
Mel Gibson
 Vanessa Carvalho/Brazil Photo Press

Mel Gibson (65) šesto je od 11 djece Anne Patricije i Huttona Gibsona - jedan od glumčeve braće je i posvojeni Andrew (51), koji je u ekskluzivnom razgovoru za australske medije progovorio o svom problematičnom životu u Sydneyju, a osvrnuo se i na činjenicu da ga je otac svojedobno odbacio zbog njegove seksualnosti. Andrew je, naime, gay, a Hutton, koji je bio konzervativni kršćanin, to nikako nije mogao prihvatiti.

- Nije želio imati nikakve veze sa mnom, ja sam za njega bio 'tragičan', a moja seksualnost predstavljala mu je prevelik problem. Mel nikad nije bio antisemitski ili antihomoseksualno nastrojen, za razliku od Huttona koji me nije mogao prihvatiti onakvim kakav jesam. Izopćio me iz obitelji, govorio je kako žali što me uopće posvojio, sramio se zvati me sinom, a moju genetsku obitelj okarakterizirao je kao kriminalce - rekao je Andrew za News.com.au, a prenosi Daily Mail.

Melovi roditelji već su imali 10 djece kad su odlučili posvojiti i Andrewa. Hutton, koji je negirao legitimitet pape Ivana Pavla II i tvrdio da je holokaust podvala, preminuo je prošle godine.

Andrew, koji se svojedobno također bavio glumom, iz obiteljskog doma odselio se kad mu je bilo 16 godina. Mel je u tom periodu već bio otišao od kuće, a njegova karijera bila je u uzletu zahvaljujući filmovima "Pobješnjeli Max".

- Jednostavno sam osjećao da se ondje ne uklapam - kaže brat slavnog glumca, koji danas živi skromno na Surry Hillsu u Sydneyju u Australiji. Njegov stambeni blok na lošem je glasu zbog zlouporabe droga i visoke stope nezaposlenosti, pa ga lokalci zovu i "samoubilačkim kulama".

- Povremeno se čujem s Melom, on mi je uvijek bio podrška, ali živi svoj život u Los Angelesu - rekao je glumčev brat i dodao kako od holivudske zvijezde ne očekuje nikakvu financijsku pomoć, iako je glumac navodno "težak" 425 milijuna američkih dolara.

Problemi sa zakonom nisu zaobišli na Andrewa, koji bi uskoro trebao biti osuđen nakon što je priznao krivnju za vožnju pod utjecajem kanabisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 22:22