SVAĐA

Brigitte Bardot bi zabranila borbe s bikovima, odbrusio joj gradonačelnik: ‘Nije uvijek govorila NE matadorima‘

Brigitte Bardot se obrušila na gradonačelnika kazavši da su navodi o aferi s matadorom potpuna laž
Brigitte Bardot
 Collection Christophel Phototh/AFP

Legendarna glumica Brigitte Bardot plasirala je kampanju u obliku plakata protiv okrutnosti borbi bikova u malom gradiću na jugozapadu Francuske, no to se nikako nije svidjelo tamošnjem gradonačelniku pa joj je uzvratio istom mjerom.

Robert Ménard, šef Beziersa u blizini španjolske granice, objavio je svoje postere koji prikazuju staru sliku seks simbola 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća uz slavnog matadora.

- Kad je riječ o matadorima, Brigitte im nije oduvijek govorila 'ne' - glasi slogan na njegovom plakatu koji je prouzročio rat riječima između sada aktivistice za prava životinja i lokalnog desničara.

- Da sam imala aferu s matadorom, vratila bih i uši i rep - napisala je Bardot (86) na Twitteru referirajući se na tradiciju rezanja repa i ušiju bikovima na kraju borbe.

image
Jedan od stotina plakata koje je postavila Brigitte Bardot
Arnaud Le Vu/AFP

Zakon kaže kako se borbe bikova mogu održavati u nekoliko regija koje imaju povijesnu vezu s tim 'sportom' koji datira još od 19. stoljeća.

- Borba bikova je dio našeg kulturnog obilježja. Mogu razumjeti neke argumente, i sam sam vegetarijanac. No ujedno branim tradiciju i kulturno nasljeđe. To je dio našeg DNK! - kazao je gradonačelnik Menard za Telegraph.

No Bardot se ponovno obrušila na njega kazavši da su navodi o aferi s matadorom Luisom Miguelom Dominguinom potpuna laž.

- Čak i da je istina, tko bi povlačio vezu iz 50-ih ili 60-ih godina kako bi nekoga oklevetao? Zaista ne vidim ništa smiješno u tome.

Menard je, kada je čuo da se Brigitte uvrijedila, odlučio skinuti plakate, no i dalje inzistira da se radilo o šali.

Kazao je kako mu je Bardot u mladim danima bila najljepša žena na svijetu i san njegovih dječačkih snova.

- Skinuo sam plakate u deset minuta kada sam saznao da joj se ne sviđaju - kazao je.

Unatoč malom broju prosvjednika koji su se okupili, borba bikova ovog vikenda u Beziersu nastavljena je po planu. Spektakl je gledalo oko 18.000 ljudi, istaknuo je gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:05