ODBJEGLI PRINC

Britanci bijesni na Harryja zbog rečenice koju je izgovorio u posljednjem intervjuu: ‘Ma onda ostani tamo!‘

Rekao je i kako njegova baka kraljica Elizabeta može s njim razgovarati o stvarima o kojima ne može ni s kim drugim

Princ Harry i Meghan Markle na Invictus igrama

 Remko De Waal/AFP

Ljutiti Britanci opleli su po odbjeglom princu Harryju nakon što je ovaj kazao kako je 'Amerika sada njegov dom' i dao naslutiti kako se neće vratiti u Veliku Britaniju na kraljičin platinasti jubilej, piše Daily Mail.

'Dom je za mene, barem u ovom trenutku, SAD. Tako se osjećam', kazao je vojvoda od Sussexa, unatoč tome što su njegovi odvjetnici, tijekom postupka iz veljače vezanog uz osiguranje njegove obitelji prilikom povratka u Ujedinjeno Kraljevstvo, kazali kako će Britanija 'uvijek biti njegov dom'.

Harry je rekao kako su on i njegova supruga Meghan Markle u SAD-u 'dočekani raširenih ruku', da se osjećaju zaštićeno te da imaju 'sjajnu zajednicu u Santa Barbari' u Kaliforniji.

U intervjuu je Harry odbio kazati nedostaju li mu otac Charles ili brat William, no dodao je kako njegova baka, kraljica Elizabeta, može s njim razgovarati o stvarima o kojima ne može ni s kim drugim.

Također je kazao kako se pobrinuo da 'kraljica bude zaštićena' i da su oko nje 'pravi ljudi'.

Dodao je i kako kraljica ima 'sjajan smisao za humor' te je govorio o njihovom 'doista posebnom odnosu' nakon što su je on i Meghan prošlog četvrtka iznenada posjetili i popili s njom čaj u dvorcu Windsor.

Tijekom intervjua, Harry je ponovio ono što je već postala njegova mantra, kako želi 'svijet učiniti boljim mjestom za svoju djecu' te objasnio kako se ponekad boji da će 'izgorjeti' radeći od kuće, iz svoje 11 milijuna dolara vrijedne vile u Montecitu u Kaliforniji.

Govoreći o svojoj pokojnoj majci, princezi Dijani, Harry je rekao kako gotovo stalno 'osjeća njezinu prisutnost u svemu što radi' te kako sinu Archieu govori o njoj i pokazuje mu njezine slike.

Intervju je prilično iznenadio, ali i razljutio Britance, a obožavatelji kraljevske obitelji obrušili su se na njega na društvenim mrežama.

'Princ Harry kaže kako mu je Amerika sada dom. Dobro, onda ostani tamo! Ovdje nisi poželjan', kazao je jedan komentator.

'Što pod time misli da je tamo 'zaštićen'? Postao si Amerikanac, Harry. Ostani tamo', kazao je drugi.

'Princa Harry kaže kako je u Kaliforniji našao mir. Onda neka ostane tamo. I britanska kraljevska obitelj je puno mirnija otkako su on i njegova žena otišli. Ni oni nisu bili prezadovoljni Harryjem', kazao je treći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:19