OZLJEDE MOZGA

Britanka preminula nakon ‘čudnog‘ udara munje u Splitu: ‘Ovo je očajnički tužan slučaj...‘

Mrtvozornica je utvrdila da je preminula od ozljeda mozga 7. listopada u Velikoj Britaniji

Daniella DiMambro

 Facebook/dimambro Pilates Physiotherapy

Britanku Daniellu DiMambro (48) u kolovozu ove godine udarila je munja tijekom ljetovanja u Splitu. Fizioterapeutkinja se za vrijeme nesreće našla na plaži Kašjuni, a u Hrvatskoj je bila sa svoje dvoje djece. Sada se doznalo da je umrla nakon čudnog udara munje u njezino desno uho, prenosi Daily Mail.

Mrtvozornica Mairin Casey opisala je DiMambrinu smrt kao ‘očajnički tužan slučaj‘.

Podsjetimo, DiMambro se opuštala na plaži u Splitu sa svojom kćeri kada je uslijedio udar munje. Prolaznik joj je tada izveo CPR, ali je nesretna žena pretrpjela hipoksičnu ozljedu mozga, koja nastaje kada je dotok kisika u mozak ograničen, i nije joj bilo spasa. Hitno je prebačena u bolnicu, gdje je završila na intenzivnoj njezi prije nego što je vraćena u Veliku Britaniju.

Mrtvozornica je utvrdila da je preminula od ozljeda mozga 7. listopada.

"Smatra se da je munja ušla kroz desno uho", rekla je Casey na saslušanju u Nottinghamu.

DiMambro je dobivala lijekove protiv napadaja te se liječila od visoke temperature i urinarne infekcije. Njezina obitelj bila je zatražila stručno mišljenje liječnika iz Londona, koji su se složili da su prognoze ‘loše‘. Upozorili su ih da vjerojatno neće postići značajno neurološko poboljšanje.

"Nažalost, stavljena je na palijativnu skrb", dodala je Casey.

Ipak, preminula je 7. listopada, a kao primarni uzrok smrti označena je hipoksična ishemijska ozljeda mozga, te srčani zastoj, ‘udar munje‘ i infekcija mokraćnog sustava.

"Udar munje uzrokovao je ozljede koje su naposljetku dovele do njezine smrti u Ujedinjenom Kraljevstvu. Smrt je nastupila zbog udara munje, što je dovelo do srčanog zastoja i hipoksične ishemijske ozljede mozga", zaključeno je.

Sprovod britanske fizioterapeutkinje održat će se u petak, 28. listopada, a njezina obitelj zamolila je da se umjesto kupovanja cvijeća, novac donira jednoj od tri britanske dobrotvorne organizacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:52