ITV: SHOW IDE DALJE

Britanska javnost bijesna: ‘Nemojte emitirati taj intervju. Kako možete biti tako bešćutni i sebični!?‘

Nakon što su isječci intervjua izanalizirani do besvijesti, glavno je pitanje hoće li Britanci uopće vidjeti sporni intervju
Princ Harry i Meghan Markle kod Oprah Winfrey
 Cbs/Ferrari/Profimedia

Britanski dnevni list Daily Express objavio je insajdersku informaciju prema kojoj bi ITV mogao odustati od prikazivanja intervjua koji su Oprah Winfrey dali Meghan Markle i princ Harry. Ta je TV kuća CBS-u platila više od milijun funti za prava prikazivanja na Otoku.

Sve ovisi, tvrdi Daily Express, o zdravstvenom stanju supruga kraljice Elizabete II., vojvode od Edinburgha, princa Philipa. Ako vojvodi, kojem je upravo operirano srce, bude lošije, ITV možda odustane od intervjua koji je, očekivano, dobio etiketu "televizijskog događaja desetljeća" i koji bi se na programu trebao naći u nedjelju 7. ožujka u SAD-u, a u ponedjeljak u Velikoj Britaniji.

image
Princ Philip
Adrian Dennis

Međutim, kako stvari sada stoje, ITV nastavlja po svome i na Twitteru su objavili da će oni uredno u ponedjeljak objaviti najiščekivaniji intervju godine.

U svjetlu najnovijih događanja sa svih strana se javljaju stručnjaci za odnose s javnošću koji sugeriraju što bi Harry i Meghan, Sussexovi, trebali napraviti. Suština je prijedloga - odgodite priču, stopirajte stvar, zamolite CBS, Oprah, činite što god možete, samo odustanite.

Grozan tajming

Mark Borkowski, jedan od najpoznatijih PR-ovaca na Otoku koji je, među ostalima, savjetovao i Slavicu Radić Ecclestone tijekom njezina razvoda od Bernieja Ecclestonea, izjavio za Express UK kako par nije izabrao dobro vrijeme za razotkrivajući intervju. "Tajming je grozan, a loš osjećaj sve jači iz dana u dan", rekao je.

Mnogo žešći bio je kraljevski biograf Robert Jobson.

image
Meghan Markle i princ Harry
Backgrid Uk/Profimedia

- Kako je vojvoda od Edinburgha jako loše, činjenica da par i dalje planira prikazivanje njihova samodopadnog intervjua bez ikakvih postavljenih granica, koji su dali kraljici razgovornih emisija Oprah Winfrey, govori da su bez srca, ne mare ni za koga i iznimno su površni - izjavio je za Daily Mail.

Sussexovi, koji su prije nešto više od godinu dana napustili svoje dvorske dužnosti i preselili se s malenim sinom Archiejem u SAD gdje grade život i karijere, pod velikim su pritiskom, no zasad projekt "reći ćemo sve" ide dalje.

Kreće istraga na Dvoru

Istodobno s vijestima o operaciji ugradnje stentova Harryjevu 99-godišnjem djedu pojavio se i drugi teaser, još jedna najava onoga što bi gledatelje tog intervjua trebalo držati prikovane za kauče.

U isječku od 30 sekundi Oprah pita Meghan: "Kako se osjećate kada znate da će u palači danas čuti vaše iznošenje istine?"

image
Meghan s Oprah Winfrey
Cbs/Ferrari/Profimedia

Meghan odgovara: "Ne znam kako su mogli očekivati da ćemo... šutjeti kada Tvrtka ima aktivnu ulogu u poticanju laži o nama. A ako to dolazi s rizikom od gubitka stvari... Pa, mnogo je toga već izgubljeno".

Taj novi isječak objavljen je nakon što su s britanskog dvora potvrdili da pokreću istragu tvrdnji da je Meghan zlostavljala zaposlenike Kensingtonske palače u kojoj su ona i Harry živjeli neko vrijeme.

Prema tim tvrdnjama, vojvotkinja je natjerala dvije pomoćnice da daju otkaz 2018. godine, a optuživali su je i za emocionalnu okrutnost i manipulativnost. Odgovorne službe dvora pozvat će sve zaposlenike koji su u to vrijeme radili u Kensingtonskoj palači, uključujući i one koji su u međuvremenu otišli, na razgovor i suradnju u rješavanju ovog slučaja.

image
Kraljica Elizabeta II.
Tim Rooke/shutterstock

Novih 30 sekundi u kojima kraljevsku obitelj odbjegla nevjesta naziva Tvrtkom analizira se do besvijesti. I dok su nakon objave prvog svi govorili o tome kako Meghan u svojem nastupu kanalizira Lady Dianu - odjevena u cvjetnu Armanijevu haljinu i s rukama na trudničkom trbuhu, nošenjem Dianine narukvice, smiješkom i pogledima - u novom isječku stručnjakinja za jezik tijela vidi sasvim drugu osobu.

Meghan kakvu dosad nismo čuli

Judy James za jedan je portal izjavila kako se u Buckinghamskoj palači uzalud nadaju da Meghanin tajanstveni osmijeh iz prve najave znači da će ona "hihotavo negirati tvrdnje iz serije dramatičnih pitanja voditeljice". U drugoj je najavi, tvrdi, Meghan "kakvu nikad dosad nismo čuli".

- Njezin glas je tiši, govori sporije, radi pauze između riječi radi naglašavanja. Zbog toga zvuči manje emotivno, a više činjenično. Njezin je pogled usmjeren prema prisjećanju dok naglašava neke riječi, a zatim u drugom smjeru, povezanom s pogledom u budućnost, kada govori o "riziku od gubitka" - rekla je James.

image
Meghan Markle i princ Harry fotografirani 2018.
Daniel Leal-olivas

Dodala je kako kod Meghan ne vidi niti jedan znak koji bi sugerirao oprez ili zabrinutost da će joj izletjeti nešto što ne želi. Ona apsolutno kontrolira svoje riječi.

Nakon gledanja drugog isječka sve je više onih koji Meghan uspoređuju s Wallis Simpson, ženom zbog koje je Edward VIII. abdicirao. Te usporedbe, barem što se tiče Meghanine frizure i haljine, pojavile su se već nakon prvog teasera, no sada mnogi vide još veću sličnost i tvrde da Meghan namjerno imitira uspravan stav i pomalo ukočeno držanje supruge Harryjeva prastrica koja je - baš poput nje - bila Amerikanka i razvedena, a brak s njom supruga je koštao prijestolja, morao je živjeti izvan domovine i odnosi s obitelji bili su narušeni do kraja života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 03:25