CURE NOVI DETALJI

Britanska kruna u ratu s Trumpom: ‘Charles je zbog golih grudi princeze Kate psovao kao kočijaš‘

Časopis Closer objavio je 2012. fotografije Kate Middleton u toplesu što je Donald Trump posprdno komentirao na svom Twitteru

Donald Trump

 Andrew Caballero-reynolds/Afp

Bivši američki predsjednik, 76-godišnji Donald Trump, razbjesnio je članove kraljevske obitelji kada je 2012. putem društvenih mreža komentirao tada prilično skandalozne fotografije Kate Middleton u toplesu.

Nakon što su u francuskom časopisu Closer 2012. objavljene fotografije tadašnje vojvotkinje od Cambridgea kako se sunča u toplesu u Provansi, Trump se oglasio na Twitteru i komentirao ih.

- Kate Middleton je sjajna, ali ne bi se trebala sunčati gola, napisao je.

- Tko ne bi fotografirao Kate i zaradio hrpu novaca dok se sunča gola, dodao je.

image
Tim Rooke/Shutterstock Editorial/Profimedia/Tim Rooke/shutterstock Editorial/profimedia

Ulomci iz nadolazeće biografije Christophera Andersena ‘The King: The Life of Charles III‘ otkrivaju da je komentar izazvao ‘bujice psovki‘ tadašnjega princa Charlesa te njegovih sinova Williama i Harryja.

- Trumpovi komentari rezultirali su onim što je jedan batler iz Clarence Housea nazvao ‘bujicama psovki‘ od strane princa Charlesa i njegovih sinova, napisao je Andersen, prema Newsweeku.

Trump je komentirao golišave fotografije u talk showu ‘Fox and Friends‘ kada je rekao: ‘Iako smo svi obožavatelji Kate, možete li zamisliti zašto bi ona bila vani gola?‘

- Zašto bi stajala gola u bazenu ili gdje god bila. Ona je Kate. Užasno je to što su napravili, užasno je što su ju fotografirati, ali čovječe, kako možeš napraviti tako glupu stvar?, dodao je.

Palača je objavila priopćenje u kojem kaže da je odluka medija da objave fotografije u toplesu ‘groteskna‘.

Incident je podsjetio na najgore ekscese tiska i paparazza tijekom života princeze Diane, što je dodatno uznemirilo vojvodu i vojvotkinju.

Kate i William dobili su 2017. godine 91.000 funti (120.000 dolara) odštete zbog objave ovih fotografija.

Prema Closer Weeklyju, princ William je opisao objavljivanje fotografija ‘bolnima‘ te se požalio kako im je narušena privatnost.

- Način na koji su ove fotografije snimljene bio nam je posebno šokantan jer je narušio našu privatnost. Supruga i ja smo mislili da bismo mogli otići u Francusku na nekoliko dana u vilu na osami u vlasništvu člana moje obitelji i tako uživati ​​u svojoj privatnosti, rekao je tada.

Dva rukovoditelja kažnjena su s 40 tisuća funti, što je najveća moguća kazna za prekršaje prema francuskom zakonu o privatnosti.

image

Kate Middleton

Heathcliff O‘malley/wpa Pool/Shutterstock Editorial/Profimedia/

Uz to, njima i dvojici fotografa naređeno je da plate 44 tisuća funti vojvotkinji i isto toliko vojvodi, navodi The Express.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:51