OBOŽAVATELJICA

BRITANSKA PRINCEZA KATE PRIZNALA 'Bila sam opčinjena Goranom Ivaniševićem, on je moj uzor iz djetinjstva'

U novom BBC-jevu dokumentarcu Kate Middleton otkrila je sve o svojoj ljubavi prema tenisu i o fascinaciji sportašima
 REUTERS/Getty Images

Jedna od najvažnijih sugovornica u novom BBC-jevu dokumentarcu “Sue Barker: Our Wimbledon”, o 90 godina tijekom kojih ta tv kuća prati i prenosi veliki teniski spektakl, Vojvotkinja je od Cambridgea Kate Middleton.

Kate je u razgovoru s autoricom Sue Barker, jednom od ponajboljih britanskih trenerica svih vremena, a danas sportskom komentatoricom i novinarkom, otkrila sve o svojoj ljubavi prema tenisu. Omiljena članica kraljevske obitelji, supruga princa Williama, u filmu je progovorila i o svojoj fascinaciji sportašima i o njihovu inspirativnom utjecaju na nju, ali i mlade ljude općenito. Među njima se našao i jedini hrvatski pobjednik Wimbledona.

- Bila sam opčinjena Andreom Agassijem i Peteom Samprasom, Goranom Ivaniševićem i Steffi Graf - prisjetila se djetinjstva koje je provela gledajući ovaj događaj. - Gledanje Wimbledona dio je mojeg odrastanja, to je neodvojiv dio engleskog ljeta... Mislim da doista inspirira mlade ljude, mene je inspirirao da se uključim u igru. To se nije promijenilo i to je prekrasno.

Vojvotkinja je inače od prosinca prošle godine i kraljevska zaštitnica All England Lawn Tennis and Croquet Cluba, a tu je dužnost preuzela od kraljice Elizabete II. Sudeći prema fotografijama koje stižu iz Londona, uživa u ovoj svojoj dužnosti.

U filmu je priznala i kako je njezina mama Carole Middleton oduvijek potajno zaljubljena u Rogera Federera.

- On je majčina tiha patnja. Mislim da mi ona neće zamjeriti što to govorim jer on to vjerojatno i sam zna - rekla je. Federer je prijatelj obitelji Middleton, a on i supruga Mirka bili su gosti na vjenčanju vojvotkinjine sestre Pippe Middleton s Jamesom Matthewsom prošlog mjeseca. Također je priznala kako je samo gledanje mečeva na travi Wimbledona u njoj budilo nadu da i sama može biti teniska zvijezda.

- Nažalost, ne s istim rezultatima - rekla je te dodala da često igra tenis sa suprugom i djecom te da među njima postoji žestoko rivalstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 15:51