MINNIE DRIVER

BRITANSKA SE GLUMICA OBRUŠILA NA OSKAROVCA ZBOG KOMENTARA O ZLOSTAVLJANJU 'Ne mogu razumjeti kako izgleda svakodnevno zlostavljanje, neupućeni su'

Minnie Driver
 Mario Anzuoni / REUTERS

Glumica Minnie Driver (Grosse Pointe Blank, Dobri Will Hunting) tvrdi da muškarci "jednostavno ne mogu razumjeti svakodnevno zlostavljanje" te da ne bi trebali pokušavati razlikovati ili objasniti seksualno zlostavljanje, piše The Guardian.

Driver se u razgovoru za britanski medij osvrnula na intervju glumca Matta Damona za ABC News u kojem je oskarovac i njezin bivši dečko rekao da navodno seksualno zlostavljanje za koje su optuženi moćni muškarci uključuje "spektar ponašanja".

Damon je u intervjuu rekao da postoji razlika između "tapšanja po stražnjici i silovanja ili zlostavljanja djeteta te da oba ponašanja trebaju biti osuđena i eliminirana, ali da ih se ne smije izjednačavati".

"Naše se društvo nalazi na prekretnici i predivno je to što su se sve ove žene osjetile dovoljno osnaženima da ispričaju svoje priče. Međutim, živimo u kulturi nepravde i vrijeđanja. To ćemo morati ispraviti, ali ćemo morati i reći da nitko od nas nije ovdje došao savršen", rekao je Damon.

Glumičina prva reakcija na Damonove riječi bila je nevjerica. "Bože Bože, stvarno?", napisala je glumica na Twitteru.

"Jako je zanimljivo (potpuno nezačuđujuće) da se muškarci sa svim tim mišljenjima o ženskom razlikovanju između seksualnog uznemiravanja, zlostavljanja te silovanja otkrivaju kao potpuno neupućeni, a samim time i kao dio problema", dodala je Driver.

Driverin odgovor Damonu vrlo se brzo počeo širiti društvenim mrežama, u raspravu se uključila i glumica Alyssa Milano koja je rekla: "Postoje različiti stadiji raka. Neke se može liječiti, neke ne. Međutim, sve je to rak."

"Osjećala sam se kao da moram nešto reći. Shvatila sam da većina muškaraca, dobrih muškaraca, muškaraca koje volim, ne može do kraja razumjeti problematiku. Ne mogu razumjeti kako izgleda svakodnevno zlostavljanje", rekla je Driver za The Guardian.

"Iskreno smatram da muškarci ne bi trebali ženama govoriti o zlostavljanju dok svi ne budemo na istoj valnoj duljini. Muškarac to ne može raditi. Nitko to ne može. Zlostavljanje je toliko individualno i osobno. Uvredljivo je kada moćan muškarac počne diktirati uvijete, htio on to ili ne."

Damon je u intervjuu također usporedio optužbe s kojima su se suočili holivudski mogul Harvey Weinstein, američki senator Al Franken, glumac Kevin Spacey i komičar Louis CK te pohvalio Louisa CK-a jer se ispričao.

"To je znak da se s tom osobom može raditi. Ne poznajem ga osobno, ali volim njegov rad. Ne mogu zamisliti da će te stvari raditi opet. Vjerujem da je cijena koju je platio velika", rekao je Damon.

"Ne razumijem zašto bi Matt branio Louisa CK-a", rekla je na to Driver. "Čini mi se da misli stvari koje je Louis CK radio nisu toliko ozbiljne i strašne kao silovanje."

"U tome je i problem", nastavila je Driver. "Ako dobri muškarci poput Matta Damona tako misle u je*enim smo problemima. Dobri pametni muškarci moraju reći da su ove stvari loše, moraju ih osuditi i moramo krenuti ispočetka."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:34