FREE BRITNEY

Britney dobila prvu sudsku bitku u nastojanjima da se riješi očevog ‘zatočeništva‘

Naumila je angažirati odvjetničku tvrtku Loeb & Loeb kako bi zamijenila svog oca Jamiea kao skrbnika
 Gonzales Photo/lasse Lagoni/Avalon Editorial/Profimedia

Britney Spears odnijela je malu pobjedu u borbi da se riješi očevog skrbništva, ili 'zatočeništva', kako kažu njeni fanovi koji su pokrenuli Free Britney pokret, jer joj je sud odobrio da proširi svoj pravni tim.

Naime, posrnula pop princeza koja već godinama ima problema sa psihičkom stabilnošću, naumila je angažirati odvjetničku tvrtku Loeb & Loeb kako bi zamijenila svog oca Jamiea u skrbničkom dijelu i nezavisnoj tvrtki Bessemer Trust povjerila svoj novac.

image
Face To Face/Face To Face/Profimedia

Tom angažmanu suprotstavio se pjevačičin otac, 68-godišnji Jamie Spears koji skoro 12 godina odlučuje o bogatstvu i životu svoje 38-godišnje kćeri.

On tvrdi kako ogromni odvjetnički troškovi tope bogatstvo po zvijezde koje se procjenjuje na 57 milijuna američkih dolara i da su nepotrebni. Naime, satnica toj odvjetničkoj kući iznosi 945 dolara, a kako Spears više uopće ne nastupa, a čini se da joj to i ne pada na pamet da učini, Jamie je naveo kako taj skupi angažman nije u interesu njegove kćeri.

image
Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Međutim, sud je bio drugačijeg mišljenja te je ovog puta stao na stranu Britney Spears i uvažio stav njezina odvjetnika Samuela Inghama, kojeg joj je dodijelio sud, a koji je tvrdio da je to jedini način da čuje glas njegove klijentice, točnije da je se učini barem donekle ravnopravnom njezinom ocu Jamieu.

image
Instagram

Pjevačica se na donošenju sudske odluke nije pojavila. Inače s ocem se nije mogla složiti ni da li ročišta vezana uz njezinu borbu da se riješi očeva skrbništva budu otvoreni ili zatvoreni za javnost. Jamie je bio protiv, no Britney je bila stava kako je u interesu javnosti, a i nje same, da se taj postupak bude što transparentniji.

image
Gonzales Photo/lasse Lagoni/Avalon Editorial/Profimedia

Jamie je inače skrbnik kćeri od 2008. da bi u rujnu prošle godine zbog narušenog zdravstvenog stanja skrbništvo privremeno prepustio menadžerici Jodi Montgomery koja je tu dužnost obnašala do siječnja 2020. Britney je kroz sve ove godine nekoliko puta hospitalizirana u psihijatrijskim ustanovama, što dobrovoljno, što prisilno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:43