PRAVNA BITKA

Britney Spears nakon 12 godina u akciji oslobađanja od ‘života u tamnici‘

U jeku "Free Britney" kampanje teroru njezina oca bi napokon mogao doći kraj
 Instagram

Američka pop-princeza Britney Spears (38) ipak se želi distancirati od svog "tamničara", 68-godišnjeg oca Jamieja Spearsa.

Uspjela je angažirati odvjetnika koji će od nadležnih institucija tražiti da njezin otac Jamie izgubi skrbništvo koje ima nad njom i prestane kontrolirati njezin život.

image
Instagram

Fanovi diljem svijeta, koji su na društvenim mrežama pokrenuli pokret "Free Britney", sada su presretni jer se ispostavilo da su njihove tvrdnje bile točne, iako je na početku pjevačica pokušala demantirati da je otac drži u bilo kakvom obliku zatvora.

Naime, Jamie Spears kontrolira financije svoje kćeri od 2008. godine, kao i druge aspekte njezina života. Pjevačica već 12 godina ne može odlučiti s kim će se viđati, kamo će ići, što će kupiti i raditi bez svog oca koji je preuzeo skrbništvo nad njom nakon živčanog sloma koji je tada doživjela pred svjetskom javnošću.

Mediji su došli do dokumenata u kojima njezin odvjetnik traži da se o nekretninama i novcu pjevačice privremeno brine njezina menadžerica Jodi Montgomery.

Situacija je sada posebno napeta jer se 22. kolovoza na sudu donosi odluka o produljenju skrbništva i dosad je bilo izgledno da će otac nastaviti kontrolirati bogatstvo svoje kćeri, čemu se ona oštro protivi.

Njezin je odvjetnik rekao kako očekuje da će Jamie Spears "agresivno" osporiti kćerin zahtjev da ga se odgurne u stranu, baš kao što se agresivno medijski obračunavao s obožavateljima koji su željeli spasiti slavnu pjevačicu.

- Ti teoretičari zavjere nemaju pojma. Sud u Kaliforniji odlučit će što je najbolje za moju kćer. Ja sudu moram prijaviti svaki dolar koji sam potrošio. Kako bih, pobogu, mogao ukrasti nešto? Ljudi nam prijete smrću. Ne želimo takve obožavatelje. Ja volim svoju kćer i svu svoju djecu - rekao je Jamie.

image
Jamie Spears
Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

No, ovaj put sud možda ipak posluša želje slavne pop-princeze.

"Sada smo u situaciji kada se skrbništvo mora na mjestu bitno promijeniti kako bi se odrazile glavne promjene u njezinu trenutačnom načinu života, ali i njezine želje", kažu pravni dokumenti koje je njezina strana predala sudu.

image
Kevin Winter

Također je otkriveno da Britney, koja je prodala više od 100 milijuna albuma i 100 milijuna singlova, uopće ne planira uskoro ponovno stati na pozornicu. Posljednji je put uživo nastupila u listopadu 2018. godine, prije nego što je godinu kasnije zbog lošeg zdravlja svog oca otkazala rezidenciju u losanđeleškom resortu Planet Hollywood gdje je u kontinuitetu nastupala četiri godine. Istaknula je tada kako je "važno uvijek staviti svoju obitelj na prvo mjesto". Obožavatelji se sada mole da se i njezin otac povede za tim riječima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:13