RUŠI REKORDE

Brko s fudbalerkom za kojeg su svi tvrdili da je prerušena Meghan Markle pohvalio se novim uspjehom u glazbi

Skladatelj optužen da je bio vojvotkinja od Sussexa na tajnom zadatku na krunidbi slavi 1000 tjedana na ljestvicama klasične glazbe

Karl Jenkins 

 John Stillwell/Afp/Profimedia/John Stillwell/afp/profimedia

Velški skladatelj Sir Karl Jenkins, koji je bio predmetom suludih teorija zavjere da je on zapravo prerušena vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle, koja se ušuljala na krunidbu kralja Charlesa, slavi 1000 tjedana na ljestvicama klasične glazbe.

Jenkins, čije je djelo ‘Tros y Garreg‘ pušteno tijekom ceremonije, privukao je poglede gledatelja svojim osebujnim izgledom. No, samo nekoliko dana nakon krunidbe, ovaj je 79-godišnjak potvrdio da on nije Meghan Markle s perikom i naočalama, a nije ni prerušeni lopov koji pokušava ukrasti krunske dragulje (da, i za to su ga optuživali).

Sir Karl, koji je možda najpoznatiji po skladanju pjesme ‘Adeimus‘, objasnio je javnosti da svoje prepoznatljive brkove njeguje od svoje 18. godine.

No, na stranu njegov izgled, Sir Karl definitivno ima razloga za slavlje, a koji ne uključuje kralja. Oborio je rekorde na top ljestvicama dosegnuvši više od 1000 tjedana na UK službenoj ljestvici albuma klasičnih izvođača sa svojim djelom ‘The Armed Man‘.

Djelo, koje je skladano 1999. i naručeno od strane Kraljevske oružarnice za obilježavanje tisućljeća, također je poznato i kao ‘Misa za mir‘, te je zapravo oratorij temeljen na francuskoj pjesmi ‘L‘homme arme‘ iz 15. stoljeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:57