KONCERT ZA PAMĆENJE

Bruce i Maideni napravili fantastičan spektakl u Areni: ‘Nije bitno otkuda ste, vi ste braća Iron Maidena‘

Točno u 21 sat na pozornicu su izašli članovi Iron Maidena, a to je izazvalo ushićeno pljeskanje i glasno zviždanje publike

Koncert Iron Maiden - Legacy of the Beast World Tour 2022
 

 Davor Pongracic/Cropix/Cropix

Legendarni heavy metal sastav Iron Maiden rasprodao je zagrebačku Arenu te obožavateljima priredio spektakularni koncert. Bend za koji mnogi govore da je sinonim za heavy metal otvorio je svoju turneju "Legacy Of The Beast" nastupom u Zagrebu.

Obožavatelji odjeveni u pretežito crne majice s natpisom 'Iron Maiden' gotovo su napunili Arenu već i prije početka nastupa 'Maidena', kako ih vole zvati, da poslušaju predgrupu britanskom sastavu, njemački gotički metal bend, Lord Of The Lost.

Turneja svjetski popularnoga benda osnovanoga davne 1975. bila je predviđena 2020., no odgođena je dva puta zbog pandemije. Vjerni obožavatelji ustali su pet minuta prije početka koncerta željno iščekujući izlazak benda na pozornicu. I bio je to prizor za pamćenje - cijela zagrebačka Arena postaje zamračena, pojavljuju se plavi reflektori, a čuju se samo uzvici publike. Točno u 21 sat na pozornicu su izašli članovi Iron Maidena, a to je izazvalo ushićeno pljeskanje i glasno zviždanje uzbuđene publike.

image

Publika na koncertu Iron Maidena

Davor Pongracic/Cropix/Cropix

Njihov "Pozdrav, Zagrebe" izazvao je glasne povike obožavatelja, a pravu erupciju oduševljenja izazvali su i brojni hitovi, no najveće ushićenje izazvao je hit "Fear of the Dark" koji je publika pjevala u jedan glas.

- Nije bitno otkuda ste, iz koje ste države, koje ste vjeroispovijesti, boli nas k****, vi ste braća Iron Maidena, poručili su 'Maideni', uzrokujući glasne reakcije publike, a prilikom zadnje pjesme na pozornici se pojavio i avion.

image

Koncert Iron Maidena

Davor Pongracic/Cropix/Cropix

Megapopularan sastav završio je koncert pozdravljajući publiku i bacajući svoje trzalice i palice. Nesumnjivo i očekivano za jedan od najpopularnijih heavy metal sastava ikada, Iron Maiden napravio je još jedan fantastičan spektakl.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:01