DEDA, DRŽI SE

Bruce Springsteen srušio se na pozornici usred nastupa i preplašio fanove: ‘Laku noć svima...‘

Glazbena zvijezda ležala je na leđima kratko vrijeme prije no što su mu u pomoć priskočili ostali članovi benda

Bruce Springsteen

 Tiktok/nietbarkie9

Obožavatelji Brucea Springsteena ostali su bez daha kad je slavni Boss doživio prilično zastrašujući pad tijekom nastupa u Amsterdamu. Legendarni 73-godišnji pjevač spotaknuo se tijekom jedne od izvedbi dok se pokušavao popeti stepenicama na binu u Johan Cruyff Areni. S gitarom oko vrata, Bruce je promašio stepenicu i nespretno pao, a publika je ostala u šoku.

Glazbena zvijezda ležala je na leđima kratko vrijeme prije no što su mu u pomoć priskočili ostali članovi benda. Trudio se maknuti gitaru s vrata i ustati, što je na koncu i uspio uz pomoć nekolicine njih koji su mu bili najbliže. Srećom, ustao je s osmijehom na licu i dočekan velikim aplauzom gomile. Navodi se kako nije ozlijeđen tijekom pada.

Ustavši, u šali je povikao: "Laku noć svima", prije no što je ponovno uzeo svoj instrument u ruke i nastavio s koncertom.

Inače, incident se dogodio dok je glazbenik zajedno s E Street Bandom prošli tjedan častio obožavatelje izvedbom hit pjesme "Ghosts". To je bio jedan u nizu brojnih velikih koncerata koje je zvijezda organizirala na svojoj svjetskoj turneji. Već je oduševio obožavatelje u Irskoj, Italiji, Francuskoj i Španjolskoj, a svirkama u Škotskoj zaključit će mjesec svibanj.

U lipnju će Boss pred svoju vjernu publiku izaći u Nizozemskoj, Švicarskoj, Engleskoj, Belgiji, Njemačkoj, Švedskoj i Norveškoj. U kolovozu pak putuje SAD-om nekoliko mjeseci prije nego što velika turneja završi 10. prosinca u San Fransiscu.

Ovaj veteran svjetske glazbene scene nastavlja zabavljati publiku na isti način kako je to činio i prije više od 50 godina, kad je stekao slavu.

Prije nekog vremena otkrio je Jimmyju Fallonu u njegovoj emisiji "The Tonight Show" kako je prva rock pjesma koju je naučio svirati bila "Twist and Shout".

"Jedina stvar koju najviše pamtim je da sam ustao i pjevao ‘Twist and Shout‘. I od tad je pjevam", ispričao je voditelju.

Govoreći o prvoj skladbi koju je ikad naučio, otkrio je da se radilo o pjesmi imena "Greensleeves".

"Bila je to folk pjesma jer prva stvar koju sam imao bila je velika knjiga američke folk glazbe. Zato sam to prvo naučio jer je imala samo dva akorda, a s vremenom sam savladao i treći akord što mi je omogučilo da sviram ‘Twist and Shout‘".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:32