NASLJEDSTVO

Brzinsko sudsko rješenje ‘u interesu maloljetnica‘: Određeno je skrbništvo nad blizankama Lise Marie Presley

Razdor u obitelji koji je krenuo osporavanjem oporuke, pojačala je sudska odluka koju je, navodno, blagoslovila i Priscilla Presley

Harper Lockwood, Lisa Marie Presley, Priscilla Presley, Riley Keough i Finley Lockwood

 Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

Gotovo je standardna situacija u svijetu slavnih i bogatih da se nakon smrti nekog člana obitelji stvari ružno zakompliciraju. Tako je i s Presleyjevima koji se već svađaju oko ostavštine Lise Marie Presley, Elvisove kćeri.

Bit će i gore, jer je bivši suprug Lise Marie Presley, glazbenik Michael Lockwood, upravo dobio puno skrbništvo nad njihovim 14-godišnjim blizankama. Saslušanje stranaka na sudu u Los Angelesu, bilo je vrlo kratko.

Lisa Marie, koja je iznenada preminula u 54. godini života 12. siječnja, nakon srčanog udara, vodila je dugogodišnju bitku s Lockwoodom oko skrbništva nad Elvisovim unukama Harper i Finley. Par koji se vjenčao 2006. godine, razveo se 2021., nakon nekoliko godina razdvojenog života.

image

Michael Lockwood

@celebcandidly/MegaThe Mega Agency/Profimedia/@celebcandidly/mega/the Mega Agency/profimedia

Zakon američke savezne države Kalifornije nalaže da kada jedan roditelj premine, drugi može dobiti puno skrbništvo, pa odluka suda nije veliko iznenađenje. Nitko iz obitelji Presley, uključujući baku Priscillu Presley, nije sudu predao zahtjev za skrbništvo. Lockwood je to učinio prije tjedan dana, na Visokom sudu u Los Angelesu uz standardno pravno obrazloženje da je puno skrbništvo "u najboljem interesu maloljetnika", a spominje se i ostavinska rasprava i ostavština pokojne majke.

"Maloljetnice su korisnice zaklade o kojoj je riječ pred ostavinskim sudom u gore navedenom slučaju. Maloljetnicama je potrebno imenovanje skrbnika ad litem koji će zastupati njezine interese u postupku", navodi se u sudskim dokumentima do kojih su došli američki mediji.

No, polusestra blizanki, Riley Keough (33), kći Lise Marie i glumca Dannyja Keougha, bijesna je što je "outsider" dobio skrbništvo nad djevojčicama.

image

Riley Keough i njezin suprug Ben Smith-Petersen

Oconnor-arroyo/Aff-usa.com/Pa Images/Profimedia/Oconnor-arroyo/aff-usa.com/pa Images/profimedia

Riley, koja trenutno glumi u seriji "Daisy Jones & The Six" Amazon Primea, prema pisanju američkih portala, ima razloga za uznemirenost zbog odluke suda. Lockwood je, navodno, imao blagoslov 77-godišnje Priscille Presley koja tvrdi da je oporuka njezine kćeri nevažeća. Ona je ubrzo nakon Lisine smrti sudu predala zahtjev za poništenje dodatka kćerinoj oporuci iz 2016. godine. Tim dodatkom, Priscilla i bivši poslovni menadžer Barry Siegel, izgubili su pravo sudjelovanja u izvršenju oporuke. Riley i njezin brat Benjamin Keough, koji je preminuo 2020. godine, zamijenili su dvojac.

Kada su novac i nasljedstvo Presleyevih u pitanju, priča je jako komplicirana. Lisa Marie koja je od oca naslijedila golemih 295 milijuna dolara kada je napunila 24 godine, a i sama je imala uspješnu karijeru, s novcem nije bila baš vješta. Velik dio bogatstva potrošila je prije no što je Barryju Seigelu dala da upravlja njezinim financijama. Kroz Elvis Presley Enterprises, 2005. godine prodano je 85 posto autorskih prava i tada je Lisa Marie dobila 40 milijuna dolara. Imala je i dionice American Idola, vrijedne 25 milijuna dolara. I taj je novac potrošila do 2015. godine. Siegela je tužila tvrdeći da je pronevjerio 100 milijuna dolara. Zato je jako teško reći što je posjedovala u trenutku smrti. Michael Lockwood je u sudskim dokumentima tijekom njihove brakorazvodne parnice otkrio da Elvisova kći duguje 16 milijuna dolara, od čega je 10 milijuna neplaćenog poreza.

Prema informacijama objavljenim u američkim medijima nakon njezine smrti, glazbenica je umrla s 10 milijuna dolara minusa. Na vidiku je, nesumnjivo, velika drama.

image

Priscilla Presley i Riley Keough od pogreba Lise Marie razgovaraju preko odvjetnika

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Neimenovana osoba "bliska obitelji" tvrdi da su Riley Keough, koja je malo prije majčine smrti rodila svoje prvo dijete i njezina baka prestale komunicirati još u siječnju, zbog Priscillinog obraćanja sudu.

- Bilo je to nekoliko vrlo napetih i emotivno teških nekoliko tjedana i za jednu i za drugu. Riley je tugovala za majkom, a srce joj je dodatno slomljeno jer se mora baviti svađom oko nasljedstva. - rekao je insajder za Entertainment Tonight u veljači - A Priscilla je sigurna da je u pravu i da će pobijediti. Riley i Priscilla trenutno razgovaraju samo preko odvjetnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 14:36