NADOBUDNI MLADAC

Cameron umalo nije dao ulogu DiCapriju u ‘Titaniku‘: ‘Ponašao se kao umišljena zvijezda, ali jedna je stvar presudila‘

Danas slavni glumac prvo je odbio redateljev zahtijev da pročita nekoliko rečenica iz scenarija s Kate Winslet

Kate Winslet i Leonardo DiCaprio

 20thcentfox Collection/Everett/Profimedia/20thcentfox Collection/everett/profimedia

James Cameron zamalo nije angažirao Leonarda DiCaprija da glumi Jacka Dawsona u filmu "Titanik", tvrdeći da se glumac pojavio na audiciji sa stavom dive.

Redatelj filma otkrio je tu priču o susretu s DiCapriom prije snimanja ovog blockbustera iz 1997. u intervjuu za GQ objavljenom u utorak, napomenuvši da je Kate Winslet već bila odabrana za glavnu ulogu Rose DeWitt Bukater.

"Tako je Leo došao i naravno očarao sve, uključujući i mene, a ja sam rekao ‘Dobro, da vidimo kakva je tvoja kemija s Kate", objasnio je 68-godišnji Cameron.

Međutim, prema Cameronovoj priči, DiCaprio koji je imao samo 22 godine kada je film stigao u kina, mislio je da to znači "još jedan sastanak za upoznavanje Kate", ali ono što je redatelj želio od njega jest da dvoje glumaca snime zajedno par dijaloga.

"DiCaprio mi je na to rekao: ‘Misliš, da čitam?‘ A ja sam rekao: ‘Da.‘ On je na to kazao: ‘Oh, ja ne čitam‘", ispričao je Cameron. Redateljev odgovor na takav stav mladog glumca bio je ciljan da uzdrma DiCaprija. Cameron mu se samo lijepo zahvalio što je svratio. To je danas 41-godišnjeg glumca posve prenerazilo.

image

James Cameron

Zumapress.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Zumapress.com/mega/the Mega Agency/profimedia

"Rekao mi je: ‘Čekaj, čekaj, čekaj. Misliš ako ne čitam, neću dobiti ulogu? Samo tako?‘", prepričao je nastavak njihova razgovora Cameron. Redatelj mu je oštro uzvratio, što je umišljenu mladu zvijezdu lijepo spustilo na zemlju.

"Pa naravno. Ovo je veliki film koji će mi oduzeti dvije godine života, tako da ga neću zeznuti donošenjem krive odluke u odabiru glumaca. Dakle, čitat ćeš ili nećeš dobiti ulogu", kazao mu je redatelj. DiCaprio nije bio sretan zbog toga, no na kraju, iako nerado, pristao je čitati scenarij s Winslet.

"Svaki djelić cijelog njegovog bića bio je tako negativan, protiv toga, sve dok nisam rekao akcija, a onda se u sekundi DiCaprio transformirao u Jacka", kazao je Cameron u intervjuu za GQ. To mu je dokazalo kako je DiCaprio pravi odabir za glavnu mušku ulogu, ali i da postoji kemija između glavne junakinje i junaka.

"Titanik" je osvojio 11 od 14 Oscara za koje je bio nominiran i osigurao DiCapriju mjesto jednog od najutjecajnijih glumaca stoljeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2022 10:52