OD DUGE DO TUGE

Casillasov tvit zbog kojega je svijet stao na točno 82 minute: ‘Čekaj, zar su njih dvojica u vezi?‘

Tvit je u malo više od sat vremena podijeljen preko 200 tisuća puta, iskočio kao broj jedan u trendingu, a onda - antiklimaks

Iker Casillas

 Dpi/Nurphoto Via Afp

Svijet je danas stao na točno 82 minute. Od trenutka kad je Iker Casillas izazvao omanji nuklearni udar i pred svojih 9,6 milijuna fanova na Twitteru priznao da je gay, pa sve do trenutka kad je taj isti tvit konačno i zauvijek ispario negdje u virtualnoj maglici, odigrala se prava globlana petočinka.

Show je solažom otvorio sam Casillas, u 14.20 objavio, pa u 15.42 vlastito outanje i povukao, i novinske kuće diljem planete ostavio do grla u neobranom grožđu.

Tvit je u malo više od sat vremena podijeljen preko 200 tisuća puta, iskočio kao broj jedan u trendingu, a vijest se po news portalima od stidljivih naslova s upitnicima počela verati prema udarnim pozicijama. Bit će da je čitava vojska print urednika u deadlineu nervozno preko telefona urlala na šljakere u tiskarama da im ‘kvragu, daju još malo vremena‘.

image

Tvit Ikera Casillasa

Twitter

Zbog svetog Ikera i Ukrajina je na te 82 minute sišla s naslovnica.

A onda su krenuli preokreti.

Triler je u romantičnu komediju prvo izokrenuo Casillasov suigrač iz reprezentacije, bivši Barcelonin stup obrane Carles Puyol.

- Vrijeme je da čitav svijet dozna našu priču - otpisao mu je vrckavo i zalijepio emotikon srčeka.

Što se kvragu događa? Da mu nije hakiran profil? Jel ovo samo neki loši štos? Da nije neka ‘woke‘ PR kampanja? Čekaj, oni su u vezi???

Narativ je krenuo vrludati.

Tabloidi su objavu odmah povezali s nedavnim Ikerovim razvodom od Sare Carbonaro, iste one sportske novinarke koju je iznenadno francuski obljubio u prijenosu uživo nakon finala Svjetskog prvenstva 2010.

"Evo, sad je jasno zašto su prekinuli".

Drugi su počeli pisati da su im Puyol i Casillas oduvijek bili sumnjivi. Treći su već krenuli otvarati temu muških svlačionica. Jer tko zna kakve se sočne tajne još kriju u njima, pod tim brdima znojavih kostobrana i blatnih kopački?

Svi su stali dijeliti tvit u kojem je jedan od Ikerovih pratitelja fotografirao dugu nad svojom kućom i napisao: ‘Pojavila se u isto vrijeme kad je Iker izašao iz ormara‘. Ako to nije znak, pa što pobogu jest?

A onda opet preokret.

Negdje oko 15.30 Casillasov profil sve se teže refreshao. U jednom trenutku tvit se vidio, u drugom nije. Za dvije minute cijeli profil je izgledao kao da je obrisan.

- Iker Casillas još nije objavio niti jedan tvit, stajalo je umjesto objava.

A onda se tvit opet pojavio.

Pa nestao.

Opet nove teorije - "hakiran je sto posto", "nije, to je zato jer je prevelika navala na profil".

Španjolski As izlazi s pričom - sve skupa je provokacija. Naime, toliko ga se, paćenika, povezivalo sa brojnim svjetskim ljepoticama, između ostalog i sa Shakirom kojoj je upravo pukao brak, da je ovako odlučio odgovoriti tabloidima.

U 15. 42 bilo je jasno - objava je trajno obrisana.

I onda kako to obično biva, s pričama prevelikim da bi bile istinite, rasplet na kraju završio je kao antiklimaks.

Cassilas službeno objavljuje kraj bitke, profil mu je hakiran, sad je povratio kontrolu, i ispričava se fanovima i usput LGBT zajednici. Nekako očekivano, predvidljivo. Malo i dosadnjikavo.

Nakon čitave drame, na zgarištima Twittera ostala je tek vojska nogometnih fanova s upitnicima nad glavom, meme ratnici, izluđeni novinari, razočarani LGBT aktivisti i loša fora Carlesa Puyola.

Umjesto romantične robe na naslovnice se i u naše živote ponovno vratio Putin. U 82 minute, od duge do tuge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:32